‘Game of Thrones’-makers onthullen Jaimes laatste woorden aan Brienne

Jaime Lannister is één van de Game of Thrones-personages die een hele evolutie doorgemaakt heeft. En met één zin zou die evolutie en daarmee ook het respect dat fans voor hem kregen, volledig verdwijnen. Gelukkig hebben de makers van Game of Thrones toch minstens één goede keuze gemaakt in het laatste seizoen.

Het valt niet meer te ontkennen: de makers van Game of Thrones hebben heel wat fouten gemaakt in het gehaaste laatste seizoen van de reeks. Maar één fout hebben ze toch nog nét op tijd kunnen vermijden. David Benioff en D.B. Weiss hebben namelijk een stuk tekst uit de aflevering laten knippen.

Jaimes evolutie

De tekst is een lijn van Jaime Lannister (Nikolai Coster-Waldau). Zijn personage evolueerde enorm doorheen de reeks. In het begin was Jaime een omhooggevallen kerel die er helemaal geen probleem van maakte om het met zijn tweelingzus te doen naast het dode lichaam van hun zoon.

Maar doorheen de seizoenen van Game of Thrones begonnen fans Jaime beter te begrijpen en zelfs respect voor hem te krijgen. In het tweede seizoen van de reeks leert hij Brienne of Tarth (Gwendoline Christie) kennen. Zij begeleidt hem als gevangene en wordt langzaamaan verliefd op hem.

Respect verloren

In het laatste seizoen komen de twee opnieuw samen. Zij nog steeds smoorverliefd (ook al heeft ze met Tormund, de wildling leader, haar eigen aanbidder), hij nog steeds zichzelf, maar precies een nét iets betere versie. Het moment waarop Brienne officieel als ridder gehuldigd wordt, moet één van de meest emotionele scènes van het hele laatste seizoen zijn.

En in die scène speelde Jaime ook weer een belangrijke rol, waardoor fans hem bijna helemaal tof vinden. Maar daarna verliest ie al het respect dat hij de afgelopen afleveringen had verdiend. Maar het kon erger dan het nu was.

Tekst weggelaten

Het gaat over het moment waarop Jaime beslist om Brienne achter te laten in Winterfell om terug te keren naar Kings Landing, omdat Cersei in gevaar is. Het probleem is dat de twee net de nacht samen hadden doorgebracht. Game of Thrones-kijkers kregen deze scène te zien:

https://www.youtube.com/watch?v=K4_0B-fVPac

Jaime gaat weg bij Brienne met de woorden: “Zij is hatelijk. En ik ook.” De man-met-één-hand springt op zijn paard en rijdt weg. Brienne blijft huilend en alleen achter. Zijn woorden zijn verre van mooi, maar het had erger kunnen zijn. En dat was het ook.

Benioff en Weiss lieten vallen dat zijn laatste woorden eigenlijk deze waren: “I don’t love you. No one loves you.“. Toch minstens één juiste keuze in het laatste Game of Thrones-seizoen!

Meer
Lees meer...