‘Game of Thrones’-acteur beleefde “ergste dag van z’n carrière” tijdens opnames controversiële scène

Niemand voelde zich goed tijdens de scène in Game of Thrones waarin Ramsay Bolton z’n kersverse vrouw Sansa Stark verkracht. En niet alleen fans vonden de scène vreselijk, ook acteur Iwan Rheon beleefde die dag naar eigen zeggen de “ergste dag van z’n carrière”.

In het derde seizoen van Game of Thrones leerden we Ramsay Snow kennen. Hij was de bastaardzoon van Roose Bolton (Michael McElhatton), die eerst meevocht in het leger van Robb Stark (Richard Madden) maar hem uiteindelijk verraadt en vermoordt tijdens de Red Wedding.

Ramsay en Sansa

Uiteindelijk wordt Ramsay een wettelijke zoon van Roose, en mag hij dus z’n familienaam veranderen van Snow in Bolton. Hoe hij ook heet, Ramsay is een vreselijk persoon. Hij houdt ervan om met z’n honden op jacht te gaan. Maar het slachtoffer is nooit een dier, maar wel een mens.

Door toedoen van niemand minder dan onderkruiper Littlefinger (Aidan Gillen), trouwt Ramsay Bolton in het vijfde Game of Thrones-seizoen met Sansa Stark (Sophie Turner). En tijdens hun huwelijksnacht verkracht hij haar, terwijl haar oude vriend Theon Greyjoy (die gebrainwasht is en door het leven gaat als Reek op dat moment) erop staat te kijken.

https://youtu.be/09KJopLM2y8

“Ergste dag uit m’n carrière”

De scène is één van de meest controversiële momenten uit de hele reeks. En dat acteur Iwan Rheon helemaal niet op z’n personage Ramsay Bolton lijkt, bewees hij door tijdens een interview met Metro over die scène te praten. Rheon vond het vreselijk om die scène op te nemen.

“Het was verschrikkelijk. Niemand wilde daar zijn”, vertelde hij. “Niemand wilde dat doen. Maar als je een verhaal wil vertellen, dan moet je dat geloofwaardig doen.” De acteur benadrukte dat het een goede zet was van de Game of Thrones-makers om die scène niet te sensationaliseren. “Het was heel, héél moeilijk om naar te kijken. Het is iets vreselijks dat gebeurt, helaas. En het zou niet mogen gebeuren. Dit was de ergste dag uit m’n carrière.”

In het moment

“Iemands vinger afhakken is anders. Dat zie je niet echt. En wanneer je een close-up filmt, zie je dat het gewoon een stuk plastic is. We zijn gewoon aan het acteren. Het is niet echt. Maar dan moet je zoiets doen, waarbij je je echt in de situatie moet wanen. Het was een vreselijke, vreselijke dag.”

“Dit is iets waar we ons normaal niet eens zorgen over zouden moeten mogen maken, omdat het iets is dat niet zou mogen voorkomen in de wereld. Maar jammer genoeg is dat wel het geval.”

Meer
Lees meer...