Left Right
scrollTop top

‘Game of Thrones’-actrice Natalie Dormer deed geen auditie voor Margaery Tyrell


Margaery Tyrell Natalie Dormer Game of Thrones
© Game of Thrones

Alle Game of Thrones-fans zien onmiddellijk Margaery Tyrell voor zich wanneer ze de naam van actrice Natalie Dormer horen. Da’s logisch, want zij is de actrice die jarenlang in de huid van het personage is gekropen. Maar da’s eigenlijk niet het personage dat ze wilde spelen. Helemaal niet. Dormer heeft auditie gedaan voor de rol van Lady Melisandre.

In het tweede seizoen van Game of Thrones leerden we Margaery Tyrell kennen als de vrouw van de zelfuitgeroepen koning Renly Baratheon. Toen al bleek actrice Natalie Dormer de perfecte match voor haar personage, en da’s de seizoenen daarna enkel maar bevestigd.

Niet Margaery

Maar eigenlijk wilde Dormer helemaal niet Margaery spelen. Toch niet op het moment waarop ze auditie deed voor Game of Thrones. Die informatie is eigenlijk niet nieuw, maar nu heeft de actrice zelf verteld voor welk personage ze auditie heeft gedaan.

Eerder werd daar al hevig over gespeculeerd. En doordat we Natalie Dormer pas in het tweede Game of Thrones-seizoen voor het eerst aan het werk zagen, zijn de opties best beperkt. De rollen waarover het zou kunnen gaan, zijn Melisandre, Ygritte, en Talisa Maegyr (de vrouw van Robb Stark).

… maar Melisandre

In Fire Cannot Kill A Dragon: Game of Thrones and the Official Untold Story of the Epic Series, een GOT-boek van journalist James Hibberd, geeft Natalie Dormer meer informatie. “Ik heb hier nog nooit over gepraat”, begint ze haar verhaal.

“Ik heb geen auditie gedaan voor Margaery Tyrell, maar voor Melisandre. Daarna kreeg ik een telefoontje van m’n agenten. Zij zeiden: ‘Ze vonden je fantastisch, maar ze willen dat je auditie doet voor een andere rol.’ En ik vond dat echt vreselijk, want de rol van Melisandre leek zo f***ing cool. Dan (Weiss, red.) en David (Benioff, red.) vertelden me over het personage Margaery, waarvan ze nog niet zeker waren hoe ze het zouden aanpakken.”

Michelle Obama, Kate Middleton en prinses Diana

“Als je er nu op terugkijkt, besef je dat ze geen betere keuze hadden kunnen maken. Carice (Van Houten, red.) heeft dat fantastisch gedaan, maar ik moest toch altijd een beetje lachen wanneer een Melisandre-scène begon. Margaery zorgde voor een soort moderne PR-achtige invalshoek op de groep. Ze keek en luisterde naar de harten en zielen van de gewone mensen. Ik probeerde haar te zien als een combinatie van Michelle Obama, Kate Middleton en prinses Diana.”


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  59.160.472
 • Aantal
  doden
  1.396.267
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  559.902
 • Aantal
  doden
  15.755