‘Game of Thrones’: Jason Momoa at massa’s pizza en steak om Khal Drogo te worden

Khal Drogo overleefde het nog geen seizoen in Game of Thrones. Maar toch betekende de rol voor acteur Jason Momoa z’n grote doorbraak. Het personage staat erom bekend om nogal hevig te zijn. Hij eist respect, en dwingt dat vaak af met geweld. Drogo is gigantisch, en dus is Momoa heel wat moeten aankomen voor ie aan z’n rol kon beginnen.

De hele wereld leerde Jason Momoa kennen als Khal Drogo in Game of Thrones. Hij stierf al in het eerste seizoen van de reeks, maar kon wel z’n stempel zetten op het vervolg ervan. Khal Drogo had namelijk niemand minder dan Daenerys Targaryen z’n Khaleesi gemaakt.

Drogo was de leider van een stam Dothraki. Hij wist wat hij wilde, en liet zich niet tegenhouden op weg naar z’n doelen. Z’n gigantische postuur hielp ‘m ook om letterlijk en figuurlijk boven iedereen uit te torenen. Maar om dat postuur te krijgen, heeft acteur Jason Momoa heel wat moeten doen.

“Eten, eten, eten”

Tijdens een interview in de reeks Vs. The Internet van Men’s Health vertelde Momoa alles over z’n trainingen en dieet. Net dat laatste is voor hem als Hawaiiaan vaak lastig. Gelukkig moest hij voor z’n rol in Game of Thrones vooral gewicht bij krijgen.

Momoa deed bijna niets anders meer dan “eten, eten, eten, alles wat je je kan inbeelden”. Zo bestond z’n ‘dieet’ voor een groot deel uit pizza en steak. Om ook genoeg spieren te kweken voor z’n personage, deed Momoa vooral aan gewichtheffen.

Trainingsschema

Jason Momoa is een gigantische man. Hij meet 1 meter 93 en heeft een massa spieren om ‘U’ tegen te zeggen. Tijdens hetzelfde interview met Men’s Health vertelde hij dat hij het zalig vindt om te muurklimmen, al zijn z’n grootte en gewicht daarbij niet echt een voordeel. Hij raadt alle kijkers van het filmpje aan om gewoon te doen wat ze graag doen, toch op het vlak van training.

Meer
Lees meer...