Left Right
scrollTop top

Jason Momoa vindt ‘Dune’ nog beter dan ‘Game of Thrones’ en ‘Aquaman’


Jason Momoa Dune
© Dune

Dune verschijnt normaal op het einde van dit jaar. En één van de namen op de ellenlange lijst wereldsterren die in de film meespelen, is Jason Momoa. Hij is onder andere bekend als Khal Drogo in Game of Thrones en Aquaman in de gelijknamige film uit 2018. Volgens Momoa is Dune nog veel grootser dan eender welke film of serie waarin hij ooit meegespeeld heeft.

De hele wereld leerde Jason Momoa kennen als Khal Drogo in Game of Thrones en later als Arthur Curry/Aquaman in Aquaman. Dat zijn niet de minste titels in televisieland. Game of Thrones won bijvoorbeeld 59 Emmy Awards. Dat zijn de belangrijkste prijzen voor televisieseries, en ze werden zondagnacht opnieuw uitgereikt.

Denis Villeneuve

Al die grote namen stellen niets voor in vergelijking met Dune, vindt Jason Momoa. Hij sprak met Cinema Blend over de film, die normaal gezien eind dit jaar zou moeten verschijnen. “Hoe alles te vergelijken valt? Wel, ik heb nog nooit met zo’n grootse regisseur samengewerkt”, begint de acteur.

Hij heeft het over Denis Villeneuve, de tweede regisseur al die het boek Dune uit 1965 in een film giet. In 1984 deed David Lynch (Twin Peaks, Eraserhead) het hem al voor, al was die versie van Dune geen gigantisch succes.

“Denis is een cinematografisch genie, en niets van de actie-stuff die ik al heb gemaakt, komt zelfs maar in de buurt van wat hij doet”, gaat Momoa verder. “In het algemeen zien de dingen die ik doe er niet zo goed uit. Dus dank je, Denis.”

Dune

In Dune speelt Jason Momoa het personage Duncan Idaho, een fantastische vechter, die extreem trouw is aan het huis Atreides. Momoa is verre van het enige bekende gezicht in de aankomende film. We krijgen ook onder andere Timothée Chalamet, Zendaya, Oscar Isaac, Stellan Skarsgård en Javier Bardem te zien.

Dune kreeg eerder deze maand z’n eerste trailer. Die kan je hier herbekijken:


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…