Jason Momoa over moeilijkheden na ‘Game of Thrones’: “Had zware schulden”

Jason Momoa is op dit moment een van de meest succesvolle en meest gevraagde acteurs van Hollywood. Toch was dat niet altijd zo. Na zijn korte passage in Game of Thrones als Khal Drogo vond de acteur zelfs een tijdje geen werk en had hij zware schulden.

Het is in een interview met de website InStyle dat Jason Momoa openhartig is over deze moeilijke periode in zijn carrière. Momoa spreekt daar over de aankomende blockbuster Dune waarin hij samen met Timothée Chalamet en Zendaya een van de hoofdrollen vertolkt.

Khal Drogo

Het is de zoveelste grote rol die Jason Momoa de laatste jaren weet te versieren. Maar dat was ooit anders. Het grote publiek leerde de Hawaiiaanse acteur kennen in 2011 als Khal Drogo in Game of Thrones. Lang duurde dat avontuur echter niet, want nog voor het einde van het eerste seizoen was zijn personage al dood.

Game of Thrones was op dat moment nog geen zo’n grote hit als het later zou worden. Een gigantisch loon hield Jason Mamoa dus niet over aan zijn optreden. Op de koop toe raakte hij de jaren daarna moeilijk aan nieuwe opdrachten als acteur.

“Ik bedoel, we hebben echt honger gehad na Game of Thrones,” zegt hij. “Ik kon geen werk krijgen. Het is een hele uitdaging als je baby’s hebt en je helemaal in de schulden zit.”

Aquaman

Het duurde uiteindelijk nog tot 2016 voor de zaken zouden beteren voor Jason Momoa. Dan kroop hij voor het eerst in de huid van Aquaman in Batman v Superman: Dawn of Justice en Justice League. Later volgde ook nog een solofilm van deze superheld.

Meer
Lees meer...