‘Dune’ met Timothée Chalamet en Zendaya krijgt eerste trailer

De nieuwste film van Denis Villeneuve heet Dune en heeft eindelijk een trailer gekregen. De hoofdrol in de film is weggelegd voor Timothée Chalamet. Hij speelt aan de zijde van onder andere Zendaya, Oscar Isaac, Rebecca Ferguson, Stellan Skarsgård, Javier Bardem en Jason Momoa.

Filmliefhebbers hebben opnieuw iets om naar uit te kijken, want Dune, de nieuwste film van Denis Villeneuve, heeft een eerste trailer gekregen. Daarin krijgen we voor de eerste keer een blik op de indrukwekkende film vol grote acteurs.

Dune

Dune is de eerste film uit de Dune-saga, de zesdelige sciencefiction-boekenreeks van Frank Herbert die zich afspeelt op de woestijnplaneet Arrakis in het jaar 10191. In het eerste deel is de hoofdrol weggelegd voor Paul Atreides, gespeeld door Timothée Chalamet. Paul is de zoon van hertog Leto Atreides I (Oscar Isaac) en lady Jessica (Rebecca Ferguson) en is zo de erfgenaam van het geslacht Atreides, dat regeert over de planeet Caladan.

Jessica maakt deel uit van een menselijk fokprogramma, waardoor ze eigenlijk een dochter had moeten krijgen, die later een zoon zou verwekken met Feyd-Rautha, een neef van Baron Harkonnen (Stellan Skarsgård). Die zoon zou dan de langverwachte Kwisatz Haderach worden, een mens met buitengewone krachten, die onder andere in de toekomst kan kijken. Maar doordat Leto en Jessica een zoon krijgen, moet die nu al meteen de Kwisatz Haderach worden. En daar moet hij een stevige training voor ondergaan om zo controle te krijgen over zijn stofwisseling, versterkte zintuigen te kweken en verschillende vechtsporten aan te leren.

Wanneer Paul 15 jaar oud is, wordt hij door zijn ouders naar de planeet Arrakis gestuurd. Dat is een woestijnplaneet, die daardoor ook the dune wordt genoemd. Op die planeet ligt een rijkdom voor het rapen, melange oftewel the spice. Dat is een drug die levensverlengende, geestverruimende en soms dodelijke krachten heeft. Maar daardoor is de drug ook heel gegeerd door andere volkeren uit het universum. Het wordt dus geen makkelijke opgave voor Paul om die rijkdommen te beschermen.

Denis Villeneuve

Dune is de eerste film van regisseur Denis Villeneuve sinds het succes van Blade Runner 2049 in 2017. Villeneuve heeft al verschillende succesvolle en vooral uiteenlopende films gemaakt in zijn carrière. Het gaat daarbij onder andere om de sciencefictionfilm Arrival, de misdaadthriller Prisoners en de psychologische thriller Enemy.

Voor Dune werkte Villeneuve opnieuw samen met filmcomponist Hans Zimmer, die ook verantwoordelijk was voor de muziek in Blade Runner 2049. Zimmer kreeg ook een aanbod voor Tenet van Christopher Nolan, maar uiteindelijk koos voor Dune omdat hij een fan is van het boek.

De release van Dune stond oorspronkelijk gepland voor 20 november 2020, maar door de uitbraak van het coronavirus liep ook deze productie vertraging op, waardoor de film uitgesteld werd naar 18 december 2020. Maar mogelijk wordt de film nu nog een keer uitgesteld. De trailer bevat namelijk geen releasedatum, waardoor het erop lijkt dat Warner Bros. wil afwachten hoe het tegen dan gesteld is met de coronapandemie.

Meer
Lees meer...