‘Game of Thrones’ krijgt misschien nog meer spin-offs

Het ziet ernaar uit dat Game of Thrones-fans op beide oren kunnen slapen. Als het van HBO afhangt, komt er na prequel House of the Dragon namelijk nog veel meer content die gebaseerd is op de boeken van George R.R. Martin.

Game of Thrones-fans kijken al reikhalzend uit naar de komst van de prequel van de reeks, House of the Dragon. Die wordt op de wereld losgelaten in 2022, en gaat zoals de titel al doet vermoeden over het huis Targaryen.

House of the Dragon

Da’s een redelijk logische keuze geweest. De familie was namelijk één van de populairste uit Game of Thrones. Bovendien heeft bedenker George R.R. Martin heel wat ‘extra’ boeken over het huis geschreven. Fans hopen nu al dat het verhaal van House of the Dragon dicht bij die boeken zal blijven.

Want dat was het ‘probleem’ van Game of Thrones. De verhaallijnen van de laatste seizoenen van de reeks liepen namelijk voor op de boeken, en waren dus niet door George R.R. Martin bedacht. Fans waren teleurgesteld, en op het laatste seizoen van de reeks kwam heel veel kritiek. Dat heeft er zelfs voor gezorgd dat Game of Thrones op een heel laag pitje eindigde.

Nog spin-offs van Game of Thrones

HBO hoopt dat House of the Dragon de fans die kritiek kan doen vergeten. Als de prequel aanslaat, zou het zelfs kunnen dat Game of Thrones nog spin-offs krijgt. Dat heeft Casey Bloys, de Chief Content Officer van HBO, laten vallen tijdens een interview met entertainmentwebsite Variety.

De journalist vroeg Bloys of HBO van plan was om van Game of Thrones z’n centraal universum te maken, net zoals Disney dat heeft gedaan met Marvel en Star Wars. Bloys heeft dat niet ontkend. Hij benadrukte ook dat je momenteel Game of Thrones helemaal niet kan vergelijken met Star Wars en Marvel.

“Dat zijn fantastische werelden, die al tientallen jaren oud zijn”, klonk het. “We weten natuurlijk niet of Game of Thrones ooit zo groot zou kunnen worden, maar het is uiteraard een troef die we hebben met die wereld. Dus ik denk niet dat hij bij die ene reeks zal blijven.”

De Game of Thronesprequel House of the Dragon verschijnt in de loop van 2022.

Meer
Lees meer...