‘Star Wars’-fans blijven de komende jaren niet op hun honger zitten, dit heeft Disney allemaal aangekondigd

Disney heeft nu al enige tijd LucasFilms in portefeuille, de noemer waaronder alles wat met Star Wars te maken heeft, valt. Met The Mandalorian hebben ze bewezen dat ze ook naast de films heel wat ambities hebben. En dat was nog maar het begin. Dit zijn de plannen voor de komende jaren.

Disney begon al met ons mee te geven dat het dérde seizoen van The Mandalorian (het tweede is nu lopende) in première zal gaan op kerstdag 2021. Dan hebben we dus alvast iets om rond die periode naar uit te kijken.

Daarnaast werd ook Rangers Of The New Republic aangekondigd, een nieuwe serie die zich in dezelfde tijdlijn als The Mandalorian afspeelt. Ook een tweede nieuwe serie, Ashoka, met Rosario Dawson in de hoofdrol, zal zich in diezelfde tijdlijn afspelen. Tot slot werd ook Andor aangekondigd, een serie die in première zal gaan in 2022.

Langverwacht en nu ook officieel aangekondigd: Obi-Wan Kenobi, de reeks met Ewan McGregor in de hoofdrol. Ook Hayden Christensen zal hierin terugkeren als Darth Vader. De reeks begint tien jaar na de gebeurtenissen in Revenge Of The Sith.

En nog zijn we er niet door, want op dit moment zit ook een reeks rond Lando Calrissian in de vroege fasen van ontwikkeling. Ook The Acolyte is een toekomstige nieuwe titel in het Star Wars-universum: deze reeks wordt omschreven als een mystery-thriller die de kijker zal meenemen in een universum vol donkere geheimen en opkomende zwarte krachten. Deze reeks zal zich afspelen in de laatste dagen van de High Republic.

Er komen ook nieuwe Star Wars-animatiereeksen aan. Op dit moment wordt er gewerkt aan Star Wars: The Bad Batch. Voor de fans van anime is er in 2021 Star Wars: Visions. Het universum door de lens van de grootste talenten uit de Japanse anime-wereld.

Ook films

https://twitter.com/PattyJenks/status/1337177394625478656

LucasFilms heeft ook enkele films aangekondigd. Patty Jenkins – de regisseur van Wonder Woman en Wonder Woman 1984 zal een nieuwe film regisseren die de titel Rogue Squadron heeft meegekregen. Voor die film wordt gemikt op een release op kerstdag 2023. Het zal tevens de eerste film worden in de gehele Star Wars-franchise die geregisseerd wordt door een vrouw. Daarin zal een geheel nieuwe generatie starfighter piloten worden geïntroduceerd.

Daarna is het de beurt aan Taika Waititi. Hij regisseerde al de finale van het eerste seizoen van The Mandalorian en werkt momenteel aan de volgende Thor-film. In 2025 zal dan een heuse Star Wars-film van zijn hand verschijnen.

De terugkeer van Willow en Indiana Jones

LucasFilm heeft ook buiten Star Wars gekeken. Zo wordt er voor 2022 ook een televisieserie rond Willow opgezet. De originele film Willow verscheen in 1988, geregisseerd door Ron Howard naar een verhaal van George Lucas. Bij release was de film niet populair, maar intussen heeft de prent wel een cultaanhang gekregen. De film draait om een meisje dat de wereld moet redden van de boze koningin-tovenares Bavmorda.

Momenteel wordt ook een nieuw Indiana Jones-avontuur voorbereid, mét Harrison Ford. Die film wordt verwacht in juli 2022 en is in handen van James Mangold, de regisseur van onder andere Walk The Line, Logan en Le Mans ’66.

Meer
Lees meer...