Steven Spielberg zal ‘Indiana Jones 5’ niet regisseren

Steven Spielberg zal niet langer in de regisseursstoel van Indiana Jones plaatsnemen. Nadat hij de eerste vier delen van de filmreeks heeft geregisseerd, gaat nu iemand anders de regierol op zich nemen. Volgens Variety zal James Mangold Indiana Jones 5 regisseren.

Voor het eerst in de 39-jarige geschiedenis van Indiana Jones zal de regie door iemand anders dan Steven Spielberg uitgevoerd worden. Variety laat weten dat er nog geen deal gesloten is, maar dat er wel al een gesprek was met James Mangold. Mangold heeft onder andere Ford v Ferrari en Logan gemaakt.

Indiana Jones 5

Spielberg zal wel nog producent blijven op Indiana Jones 5, afgekort “Indy 5”. De beslissing om een stap opzij te zetten als regisseur was volgens bronnen ook volledig z’n eigen keuze. Zo wil hij liever de zweep van Indy doorgeven aan een nieuwe generatie om hun perspectief in het verhaal te brengen.

Sinds 2010 waren er al geruchten dat de Indiana Jones-reeks een vijfde deel zou krijgen. Harrison Ford, die ondertussen al 77 jaar is, gaf toen aan dat hij nog steeds zin heeft om de rol te spelen. Wel liet hij weten dat ze wel moeten opschieten met een script want dat hij heeft geen zin heeft om de rol in een rolstoel te spelen. Pas in 2016 werd de vijfde film officieel bevestigd. Harrison Ford is alleszins terug van de partij om de hoofdrol te spelen. De titel, verhaallijn of de verdere cast is voorlopig nog niet bekend.

Lange pauze

De laatste film Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull verscheen in 2008. De eerste drie Indiana Jones-films dateren al van de jaren tachtig. Wanneer de film zal uitkomen is nog zeer onzeker. Toen Disney in 2016 de nieuwe Indiana Jones-film aankondigde, werd de film oorspronkelijk op 19 juli 2019 verwacht. Dan werd het een jaar opgeschoven, naar 10 juli 2020, en vervolgens weer uitgesteld tot 9 juli 2021. Met een nieuwe regisseur die aan boord komt, bestaat de mogelijkheid dus dat we nog wat langer op het vijfde deel van Indiana Jones moeten wachten.

Meer
Lees meer...