Star Wars komt met officiële blauwe Baby Yoda-macarons

The Mandalorian-icoon Baby Yoda staat erom bekend om er nogal excentrieke eetgewoonten op na te houden. Maar soms is The Child ook fan van ‘normaal’ voedsel. Zo steelt hij een pak macarons van een kind dat ze niet wil delen. En die macarons zijn nu ook officieel te koop!

Toen Disney+ vorig jaar het daglicht zag, was The Mandalorian één van de Originals waar Disney maar al te graag mee uitpakte. Dé revelatie van die serie bleek The Child, die ondertussen wereldwijd bekendstaat als Baby Yoda.

Goedbewaard geheim

Voor het eerste seizoen van The Mandalorian verscheen, was het personage een goedbewaard geheim. Het was zelfs zodanig onbekend dat het maanden heeft geduurd vooraleer er merchandise van Baby Yoda/The Child verscheen.

Ondertussen verschijnt het tweede seizoen van The Mandalorian geleidelijk aan op Disney+. En Baby Yoda is uiteraard al geen geheim meer. Het personage is zelfs zo geliefd, dat Star Wars na bijna elke aflevering met nieuwe merch naar buiten komt. En da’s na aflevering 4 niet anders.

Blauwe macarons

In die aflevering (Chapter 12: The Siege) kregen we te zien dat Baby Yoda al eens graag een koekje eet. Het groene wezentje is er zelfs zo’n fan van dat hij the force gebruikte om een pak te bemachtigen, toen een kind weigerde het met hem te delen.

Baby Yoda Macaron
The Mandalorian – Star Wars/Disney

Disney (dat Star Wars bezit) zag daar onmiddellijk brood in. Het bedrijf startte daarop een samenwerking met het Amerikaanse Williams Sonoma. Da’s een bedrijf dat allerlei keukenbenodigdheden verkoopt, en vanaf nu dus ook de Nevarro Nummies.

Recept

Voor wie geïnteresseerd is, hebben we helaas slecht nieuws. De macarons kosten maar liefst 50 dollar (42 euro) per doos van 12, en zijn enkel in de Verenigde Staten te verkrijgen. Maar er is ook goed nieuws. Want Williams Sonoma deelde ook het recept van de macarons, of toch de ingrediënten.

Star Wars Macaron The Mandalorian
Star Wars + Williams Sonoma
Voor de buitenkant van de koekjes heb je deze ingrediënten nodig:
  • Amandelmeel
  • Bloemsuiker
  • Eiwit
  • Kristalsuiker
  • Wijnsteen (cream of tartar)
De vulling van de macarons is gemaakt met:
  • Palm shortening (is bij ons niet overal te koop, kan je vervangen door boter)
  • Bloemsuiker
  • Maïzena
  • Vanille
Meer
Lees meer...