Dit zijn alle aankomende series en films van Disney en Pixar

De koers van Disney lijkt duidelijk: we begraven onze gebruikers de komende jaren onder de nieuwe content. Met hun nieuwe filmaanbod zet Disney in op nostalgie. Zo komen er series rond bekende Disney-figuren, krijgt Buzz Lightyear een eigen film en wordt er aan nieuwe vervolgen gewerkt op oudere films als Hocus Pocus en Sister Act.

Laten we beginnen bij het begin: op kerstdag verschijnt Soul, de nieuwe film van Pixar, zoals aangekondigd op Disney+. Zonder meerkost, gewoon beschikbaar via de app en dus zonder cinemarelease. Daarbij zullen we ook Burrow kunnen zien, een kortfilm over een jong konijntje dat het huis van haar dromen probeert te bouwen.

De film van Pixar die daarna volgt, heet Luca en draait om de vriendschap tussen een jongen, Luca, en zijn beste vriend Alberto. Die film zouden we in de bioscoop mogen verwachten tegen de zomer van 2021.

In 2022 is het dan de beurt aan Turning Red. In die film maken we kennis met Mei, een tiener die in een grote rode panda transformeert als ze zich te zeer opwindt. Deze film heeft 11 maart 2022 als releasedatum meegekregen.

Tot slot mag er in 2022 nog een stand-alone verhaal verwacht worden uit het Toy Story-universum. Het verhaal waar nu aan gewerkt wordt draait rond de astronaut Buzz Lightyear. Buzz trekt naar “infinity and beyond” vanaf 17 juni 2022.

Daarnaast wordt er druk gewerkt aan drie animatiereeksen van Pixar. De eerste daarvan zal Dug Days heten en is een spin-off van de golden retriever van Charles uit Up. Die serie mogen we verwachten in de herfst van 2021. Een jaar later mogen we ons verheugen op een reeks die draait rond Lightning McQueen uit Cars en zijn maatje, de roestbak Mater.

In 2023 is het dan tijd voor het echte werk, want dan komt de eerste animatiereeks van Pixar met origineel materiaal eraan. In het veelbelovend klinkende Win Or Lose wordt een softballteam van scholieren gevolgd in de week van hun finale wedstrijd. Elke aflevering wordt daarin verteld vanuit het perspectief van een ander personage.

Animatie van Disney

Disney heeft de bioscoop nog niet helemaal opgegeven. In hun eerstvolgende animatiefilm Raya And The Last Dragon trekken we naar het verre Kumandra waar vijf verschillende clans het land van de draken vormen. De draken zijn echter allang verdwenen, al denkt de eenzame krijger Raya daar anders over.

Wanneer Kumandra veroverd wordt door een donkere kracht trekt Raya de wereld rond, vastberaden om de draak te vinden die de macht heeft om Kumandra te redden. De film komt op 5 maart tegelijkertijd in de zalen en op Disney+, zij het wel met premium access of dus aan een meerprijs.

In 2021 zal dan de 60e animatiefilm van Disney volgen. Encanto wordt een muzikale komedie die ons meeneemt naar Colombia, waar een magisch gezin in een magisch huis woont. Lin-Manuel Miranda zal ook voor deze film de muziek voorzien.

Voor 2022 en 2023 werden heuse geanimeerde reeksen aangekondigd, op basis van bekende films. Baymax! zal draaien rond de knuffelbare robot uit Big Hero 6, Zootopia+ brengt ons terug naar de wereld uit de leuke langspeler, Tiana is de prinses uit The Princess And The Frog en tot slot zal ook nog Moana volgen in 2023, naar het personage uit de film die bij ons uitkwam onder de film Vaiana.

Er was nog een bijzondere primeur: Disney en het Afrikaanse bedrijf Kugali zullen voor de eerste keer samenwerken. Dat doen ze voor de sciencefiction serie Iwájú. Die wordt verwacht in 2022.

Live-action remakes

De live action-remakes hebben de voorbije jaren hun vaste plaats veroverd in het releaseschema van Disney. Dat verhaal is nog niet ten einde. Zo kondigde Disney onder andere een live remake aan van The Little Mermaid. Daarin zullen onder andere Halle Bailey, Awkwafina, Jacob Tremblay en Jonah Hauer-King te zien zijn. In de film zal ook nieuwe muziek te horen zijn van Alan Menken (die ook de muziek voor de originele tekenfilm maakte) en Lin-Manuel Miranda.

Een tweede knappe aankondiging is die van Pinocchio. De bekende regisseur Robert Zemeckis (van onder andere Back To The Future, Forrest Gump en Cast Away) zal regisseren, Tom Hanks zal te zien zijn als de timmerman Geppetto.

Tot slot werd ook nog Peter Pan & Wendy aangekondigd, een live-action benadering van het bekende verhaal over de jongen die niet volwassen wordt en het opneemt tegen Kapitein Haak. De kapitein wordt vertolkt door Jude Law, de regie is in handen van David Lowery, die eerder al schitterde met films als Pete’s Dragon, A Ghost Story en Ain’t Them Bodies Saint.

Ook de andere films mikken op nostalgie

Voor de films zijn ze bij Disney de geschiedenis in gedoken. Zo komt er een vervolg op Hocus Pocus (1993) en een remake van Three Man And A Baby (1987). In Hocus Pocus 2 zullen net als in het origineel Bette Midler en Sarah Jessica Parker te zien zijn. In de remake van Three Men And A Baby is de hoofdrol voor Zac Efron. Beide films komen rechtstreeks op Disney+.

Krijgt ook een nieuwe behandeling: Cheaper By The Dozen waarin het leven van een gezin met twaalf kinderen in centraal staat. De remake wordt op poten gezet door Black-ish-bedenker Kenya Barris en wordt verwacht in 2022. Tot slot komt er ook een Rescue Rangers-films aan, die deels geanimeerd en deels live-action zal zijn.

Ook deels live-action en deels geanimeerd: Disenchanted, een sequel op Enchanted (2007). Amy Adams keert terug om opnieuw in de rol van Giselle te kruipen. Ook Whoopi Goldberg keert terug voor haar vervolgfilm Sister Act 3. Het tweede deel verscheen al in het verre 1993. Gilmore Girl Lauren Graham is dan weer te zien in een verhaal rond de hockeyploeg The Mighty Ducks.

Meer
Lees meer...