‘Game of Thrones’-prequel cast ‘The Crown’-acteur Matt Smith en meer

HBO houdt vast aan een release in 2022 voor de Game of Thrones-prequel House of the Dragon. Dat er steeds meer nieuws over die prequel komt, is dus geen al te grote verrassing. Deze keer gaat het om informatie over acteurs die in de reeks te zien zullen zijn.

House of the Dragon werd al in oktober 2019 aangekondigd. Game of Thrones zat er op dat moment een paar maanden op. Maar het heeft ongeveer een jaar geduurd vooraleer het eerste nieuws over casting voor de reeks er kwam.

Afgelopen oktober kondigde HBO namelijk de eerste House of the Dragon-acteur aan: Paddy Considine (uit onder andere Peaky Blinders en The Outsider). De acteur kruipt in de huid van koning Viserys Targaryen, een vriendelijke en redelijke man.

Matt Smith, Olivia Cooke, Emma D’Arcy

Nu, zo’n twee maanden later, is dat nogal lege lijstje met drie namen aangevuld. Het gaat om Matt Smith (The Crown), Olivia Cooke (Ready Player One) en Emma D’Arcy (Truth Seekers). Ook hun personages hebben wat uitleg gekregen.

Strijders drakenrijders en knappe meisjes

Matt Smith kruipt in de huid van prins Daemon Targaryen, de jongere broer van koning Viserys Targaryen. Daemon is de troonopvolger en een indrukwekkende strijder. Bovendien is hij net zoals Daenerys in Game of Thrones een drakenrijder.

Olivia Cooke zal in House of the Dragon te zien zijn als Alicent Hightower. Zij is de dochter van hand of the king Otto Hightower. Alicent is geliefd in heel Westeros om haar schoonheid, elegantie en scherp politiek inzicht.

Emma D’Arcy speelt prinses Rhaenyra Targaryen, de oudste dochter van koning Viserys. Ook zij is een drakenrijder en heeft alles wat je maar kan denken. Het meisje is perfect, maar eigenlijk wil ze helemaal geen meisje zijn.

De Game of Thrones-prequel House of the Dragon verschijnt in 2022.

Meer
Lees meer...