‘Game of Thrones’ krijgt een animatieserie voor volwassenen op HBO Max

Game of Thrones zit er ondertussen al meer dan anderhalf jaar op. Maar dat wil niet zeggen dat alle verhalen over Westeros verteld zijn. Integendeel. HBO werkt momenteel aan verschillende spin-offs van de nu al legendarische reeks, en één daarvan is een animatieserie voor volwassenen.

De wereld van Game of Thrones wordt steeds groter. Of tenminste: de wereld van Game of Thrones zal steeds groter worden. Want de prequel House of the Dragon is niet de enige spin-off van de reeks waar zender HBO aan werkt.

Twee prequels op komst

https://www.youtube.com/watch?v=Pj8SX-_x7aA&ab_channel=StopHodoring

Vorige week nog raakte bekend dat HBO na House of the Dragon nog twee prequels van Game of Thrones wil maken. Het gaat onder andere om de verhalenreeks Tales of Dunk and Egg. Die vertelt over de avonturen van Ser Duncan the Tall (Dunk) en een jonge Aegon V Targaryen (Egg).

Daarnaast wil HBO het verhaal over Robert’s Rebellion verder uitwerken. Dat is de oorlog die Robert Baratheon ontketende in zijn strijd voor de Iron Throne, enkele decennia voor de gebeurtenissen in Game of Thrones. De ontwikkeling van de twee prequels zit nog in een héél vroege fase. Het is dus helemaal nog niet zeker of ze er ook echt komen.

Animatieserie

Volgens The Hollywood Reporter blijft het daar niet bij. HBO Max, het streamingplatform van HBO, zou namelijk een animatieserie rond Game of Thrones aan het ontwikkelen zijn. Die ontwikkeling is nog in een héél prille fase. Het is dan ook logisch dat er nog niet veel informatie over de serie beschikbaar is.

Wat THR wel kon achterhalen, is dat die animatieserie niet voor kinderen bedoeld zal zijn. Het idee is om die ongeveer dezelfde toon te geven als Game of Thrones. Wat dat precies inhoudt, is nog niet bekend. HBO Max zit namelijk nog volop samen met schrijvers om het verhaal van de serie te bepalen.

Meer
Lees meer...