‘Game of Thrones’ wordt waarschijnlijk nooit zo groot als ‘Star Wars’ of Marvel, volgens HBO

Game of Thrones is jarenlang het onderwerp geweest van talloze gesprekken over de hele wereld. En binnenkort hoopt maker HBO die cultstatus opnieuw te bereiken. In 2022 verschijnt namelijk de eerste Game of Thrones-prequel, House of the Dragon. Maar of die ervoor kan zorgen dat GOT zo uitgebreid wordt als Star Wars of Marvel, betwijfelen ze bij HBO.

Met House of the Dragon krijgt Game of Thrones in 2022 z’n eerste prequel. De wereld die George R.R. Martin al die jaren zo nauwkeurig heeft neergeschreven, wordt dus ook op het kleine scherm verder uitgebreid. Da’s niet helemaal onlogisch. Game of Thrones is in acht seizoenen tijd namelijk uitgegroeid tot één van de meest besproken reeksen ooit.

Uitgebreid universum

Maar zo uitgebreid als de universums van bijvoorbeeld Star Wars of Marvel, zal Game of Thrones waarschijnlijk nooit worden. Dat heeft Casey Bloys, één van de topmannen bij HBO, laten vallen tijdens een interview met Variety.

“Dat zijn fantastische werelden, die al tientallen jaren oud zijn”, klonk het. “We weten natuurlijk niet of Game of Thrones ooit zo groot zou kunnen worden, maar het is uiteraard een troef die we hebben met die wereld. Dus ik denk niet dat het bij die ene reeks zal blijven.”

House of the Dragon

Bloys liet tijdens datzelfde interview dus ook weten dat Game of Thrones hoogstwaarschijnlijk meer dan één spin-off zal krijgen. Maar hoe de toekomst eruit ziet, is afhankelijk van de populariteit van House of the Dragon.

Er zijn verschillende elementen die in de richting van een rooskleurige toekomst wijzen. Zo zijn David Benioff en D.B. Weiss niet bij de Targaryen-spin-off betrokken. Heel wat fans zijn er namelijk van overtuigd dat zij verantwoordelijk zijn voor het slappe einde van Game of Thrones.

Daarnaast zullen in de prequel andere personages aan het woord komen. Op die manier zullen de verwachtingen al een stuk lager liggen dan mocht het om een spin-off gaan met gekende Game of Thrones-personages. House of the Dragon is bovendien ook gebaseerd op boeken van George R.R. Martin.

House of the Dragon verschijnt in 2022.

Meer
Lees meer...