‘Prince of Persia’ komt met VR-escape room

Ubisoft breit een vervolg aan de Prince of Persia-reeks. Die is vooral bekend als computerspel. De escape room is gebaseerd op de populaire trilogie Prince of Persia: The Sands of Time. Het is de derde escape room in virtual reality die Ubisoft ontwikkelt en zal Prince of Persia: The Dagger of Time heten.

De nieuwste Prince of Persia wordt wereldwijd deze lente verwacht. In Prince of Persia: The Dagger Of Time speelt het spel zich af in de typische Prince of Persia-wereld waarin je zelf de tijd kan regelen. Zo kan je als speler de tijd vertragen, stoppen of zelfs terugspoelen. De spelers worden door Kaileena, de Keizerin van de tijd, naar het fort van de tijd geroepen om een boosaardige magiër te stoppen. Kaileena geeft de Dagger of Time aan de spelers waarna zij moeten proberen ontsnappen om een leger van zandmonsters tegen te houden.

Puzzels oplossen

Zoals bij elke escape room is de sleutel tot succes samenwerken. Ook bij deze is het belangrijk dat de spelers goed communiceren en naar elkaar luisteren. In het spel werken twee tot vier spelers samen om een uitweg te vinden uit het fort van de tijd. Daarvoor moeten ze puzzels oplossen. Voor de puzzels is het nodig dat de spelers objecten in hun omgeving gebruiken, klimmen en hun krachten benutten.

Teleurgestelde fans

Toch is een escape room niet echt wat de fans van de Prince of Persia-reeks hoopten. Zij willen liever een nieuw spel en vragen hier zelfs al jaren naar. Zonder enig resultaat. Met de komst van het VR-spel is de kans dus klein dat er ooit een nieuwe game uitkomt.

Wie toch de VR-escape room wil uittesten, kan terecht in Antwerpen, Gent, Zaventem, Charleroi en Wezet in Luik.

Meer
Lees meer...