HBO werkt aan nog eens drie nieuwe spin-offs van ‘Game of Thrones’

Het blijft geruchten regenen over mogelijke spin-offs van succesreeks Game of Thrones. HBO zou namelijk bezig zijn met het maken van nog eens drie nieuwe prequels. Eerder kreeg de spin-off House of the Dragons al groen licht.

Het is de website Variety die met het nieuws kwam over de nieuwe plannen van HBO. Volgens hen wordt er gewerkt aan maar liefst drie nieuwe spin-offs. De meest concrete daarvan heeft als werktitel 9 Voyages of Sea Snake.

De reeks 9 Voyages zou gaan over Lord Corlys Velaryon, bijgenaamd Sea Snake, hoofd van het huis Velaryon en man van Rhaenys Targaryen. Als beroemde ontdekkingsreiziger wist hij meer rijkdom te verzamelen dan de Lannisters en bouwde hij de grootste marinevloot uit ter wereld.

Cast en crew

Bruno Heller, die eerder al Rome maakte voor HBO, zou als scenarist zijn aangeduid voor deze nieuwe prequel. Hij werd eerder al in verband gebracht met de Game of Thrones-franchise. De hoofdrol in 9 Voyages zal vermoedelijk gespeeld worden door Steve Toussaint (Prince of Persia: The Sands of Time). Die is namelijk recent gecast als Lord Corlys Velaryon in House of the Dragon. Dat is de enige spin-off van Game of Thrones die al officieel groen licht kreeg. Actrice Eve Best (Nurse Jackie, The King’s Speech) zal daarin prinses Rhaenys Velaryon, de vrouw van Corlys Velaryon, spelen.

Flea Bottom en 10.000 Ships

Voor de andere twee potentiële spin-offs zou HBO nog geen schrijver hebben. Het gaat om Flea Bottom en 10.000 Ships. Die eerste reeks zou zich afspelen in de armere wijken van King’s Landing terwijl die tweede reeks draait rond prinses Nymeria, die met het huis Rhoynar naar Dorne reisde en daar met Lord Mors Martell trouwde.

HBO weigerde commentaar op de geruchten. Het is dus nog niet duidelijk hoe concreet deze plannen zijn.

Meer
Lees meer...