‘Game of Thrones’-prequel ‘House of the Dragon’ cast nog 4 belangrijke rollen

De castinglijst Game of Thrones-prequel House of the Dragon wordt steeds verder gevuld. Het aantal namen op dat lijstje is de voorbije week zelfs verdubbeld. Met vier nieuwe acteurs in belangrijke rollen, staat de teller nu op acht.

Op de komst van House of the Dragon wordt met veel spanning gewacht. Maar Game of Thrones-fans zullen toch nog even geduld moeten hebben voor ze de prequel van hun favoriete serie onder ogen zullen krijgen. De opnames moeten normaal over ongeveer twee maanden, in april, van start gaan. De reeks verschijnt in 2022 op HBO.

Nieuw in House of the Dragon

De opnames van de reeks komen dus steeds dichterbij. Het is dan ook geen verrassing dat er steeds meer bekend raakt over de acteurs die daarop present zullen tekenen. Deze week nog kondigde HBO vier nieuwe namen aan. Die acteurs spelen allemaal een belangrijke rol in House of the Dragon.

Steve Toussaint als Lord Corlys Velaryon

Acteur Steve Toussaint (Prince of Persia: The Sands of Time) kruipt binnenkort in de huid van Lord Corlys Velaryon, “The Sea Snake”. Het huis Velaryon bestaat ongeveer even lang als het huis Targaryen. Z’n leider, Lord Corlys, is de beroemdste zeevaarder in de geschiedenis van Westeros. Z’n familie is ondertussen rijker dan de familie Lannister en beweert de grootste zeemacht ter wereld te hebben.

Rhys Ifans als Otto Hightower

Rhys Ifans (Notting HillHarry Potter and the Deathly Hallows – Part 1) speelt in House of the Dragon de rol van Otto Hightower. Da’s de hand of the king, en volgens de verhalen van George R.R. Martin is hij heel trouw aan z’n koning, Viserys Targaryen.

Eve Best als Prinses Rhaenys Velaryon

Actrice Eve Best (Nurse Jackie, The King’s Speech) zal in de Game of Thrones-prequel te zien zijn als Prinses Rhaenys Velaryon. Zij rijdt op draken en is getrouwd met Lord Corlys Velaryon. Eigenlijk zou Rhaenys koningin moeten geworden zijn, maar de Great Council koos voor haar neef, Viserys, enkel en alleen omdat hij een man is.

Sonoya Mizuno als Mysaria

De laatste nieuwe actrice op de castinglijst van House of the Dragon is Sonoya Mizuno (Ex Machina, Crazy Rich Asians). Zij kruipt in de de huid van Mysaria, een vrouw die met niets naar Westeros was gekomen en al vaker verkocht is dan ze zich kan herinneren. Maar dat heeft ze zich niet aangetrokken. En ze is een vertrouweling van prins Daemon Targaryen geworden in de plaats.

De volledige cast

Toussaint, Ifans, Best en Mizuno zullen te zien zijn naast Paddy Considine (Peaky Blinders) als King Viserys I Targaryen, Emma D’Arcy (Truth Seekers) als Prinsss Rhaenyra Targaryen, Matt Smith (The CrownDoctor Who) als Prins Daemon Targaryen en Olivia Cooke (Ready Player OneBates Motel) als Alicent Hightower.

Meer
Lees meer...