‘Game of Thrones’ bestaat 10 jaar en dat wordt uitgebreid gevierd bij HBO

Bijna exact tien jaar geleden maakten we voor het eerst kennis met Westeros en de vele grote families die er vochten om de Iron Throne. Om dat jubileum van Game of Thrones te vieren, pakt HBO een maand lang uit met een Iron Anniversary vol specials en nooit vertoonde beelden.

Op 17 april 2011 kwam de eerste aflevering ooit uit van Game of Thrones met de heel toepasselijke naam ‘Winter Is Coming’. De reeks zou uiteindelijk acht seizoenen duren, 73 afleveringen tellen en miljoenen fans begeesteren. Ondertussen werkt HBO volop aan spin-offs van Game of Thrones, waarvan House of the Dragon als eerste groen licht kreeg, maar eerst is het tijd om nog eens terug te blikken op het origineel.

Iron Anniversary

Het event om tien jaar Game of Thrones te vieren kreeg van HBO de naam Iron Anniversary. Dat een tienjarig jubileum normaal een tinnen jubileum genoemd wordt en ijzer gebruikt wordt om een zesde verjaardag te vieren laten we hier even in het midden. Bij die viering hoort ook een korte promoclip en hoewel die amper 40 seconden duurt, is dat meer dan genoeg om ons te herinneren aan alles wat Game of Thrones zo’n fantastische reeks maakte en nog steeds maakt.

Nooit vertoonde beelden

Maar wat houdt dat jubileumfeest nu juist in? Op de streamingdienst HBO Max zullen meer dan 150 video’s komen van extra’s achter de schermen, castinterviews, clips en trailers, waarvan velen nog nooit eerder vertoond zijn.

Aangezien HBO Max pas eind 2021 in België beschikbaar zal zijn, is het nog niet duidelijk waar deze content te zien zal zijn. De gewone afleveringen van Game of Thrones waren indertijd exclusief beschikbaar via Play More, nu Streamz genaamd.

Meer
Lees meer...