‘House of the Dragon’-acteur Matt Smith vond dat zijn personage te veel seksscènes had

Binnen enkele weken kan je op Streamz naar de nieuwe Game of Thrones-prequelserie House of the Dragon kijken. Die reeks speelt zich 200 jaar voor de originele serie af en gaat over de geschiedenis van House Targaryen. Een prequel betekent natuurlijk ook een nieuwe cast en in die cast schittert Doctor Who-acteur Matt Smith als Daemon Targaryen. Al vond Smith dat niet al zijn scènes even noodzakelijk waren.

Meer dan drie jaar na het einde van Game of Thrones komt HBO eindelijk met een spin-off die zich afspeelt in dezelfde gekende wereld van Westeros. House of the Dragon is vanaf 22 augustus te zien via Streamz. De nieuwe reeks bestaat uit tien afleveringen en bevat net zoals de originele serie een aantal seksscènes. Al waren niet al die scènes nodig, vertelde acteur Matt Smith in een recent interview.

House of the Dragon

Het succes van Game of Thrones is nog lang niet over. Schrijver George R.R. Martin is bezig aan een sequel rond Jon Snow, HBO heeft net een podcast gelost en op 22 augustus verschijnt de serie House of the Dragon. Die reeks vertelt het verhaal van House Targaryen, dat vooral bekend staat om hun draken. In de serie zien we heel wat nieuwe acteurs, waaronder Graham McTavish (Outlander), Milly Alcock en Matt Smith (Dr. Who).

Die laatste speelt de rol van Daemon Targaryen, de hoofdrol. Targaryen is een krijger en een echte drakentemmer. Hij beschikt over het bloed van de draak, maar moet vooral proberen om House Targaryen te beschermen.

Te veel seks

Net zoals in Game of Thrones bevat ook House of the Dragon de nodige seksscènes. Hoewel de eerste reacties erop wezen dat er minder seks aanwezig zou zijn dan in het origineel, lijkt dat toch niet het geval. Want volgens acteur Matt Smith waren er zelfs minder nodig. Dat vertelt hij tijdens een interview met Rolling Stone. “Je vraagt je soms af of al die seks een meerwaarde heeft”, klinkt het. “Hebben we die echt nodig om het boek alle eer aan te doen of is het gewoon omdat we de reeks wat moderner willen maken? Naar mijn gevoel waren het er net iets te veel.”

Vanaf 22 augustus zullen de kijkers daar ook zelf over kunnen oordelen. Dan verschijnt de prequelserie op Streamz. De eerste recensies waren alvast lovend.

Bekijk de trailer van House of the Dragon hier:

Meer
Lees meer...