‘House of the Dragon’-reeks krijgt nu ook AR-game waarmee je je eigen draak kan opvoeden

Het is nog ongeveer een maandje wachten tot de Game of Thrones-prequel House of the Dragon op HBO Max, en bij ons op Streamz, verschijnt. Maar nu lanceerde de streamingdienst ook een bijhorende AR-game. Die kreeg de naam House of the Dragon: DracARys en is volledig gratis te downloaden in de Apple App store of op Google Play. Daarmee zal je thuis je eigen draak kunnen opvoeden.

Heb jij altijd gedroomd van een draak als huisdier zoals Daenerys Targaryen uit Game of Thrones? Dan kan dat nu! HBO Max lanceerde namelijk een gloednieuwe AR-game, House of the Dragon: DracARys, ter ere van hun aankomende prequel House of the Dragon.

DracARys

In het spel zal je je eigen draak kunnen opvoeden. Iedere draak zal uniek zijn aan zijn gebruiker en een persoonlijkheid ontwikkelen gebaseerd op jouw interactie met hem. Daarbij zal je enkele woordjes Valyrian leren om je draak te kunnen trainen. Met behulp van die taal zal je je draak ook bevelen kunnen geven via een speciaal systeem met stemherkenning. Eens je draak helemaal opgegroeid is, kan hij de wijde wereld van Westeros intrekken om andere draken te ontmoeten.

Momenteel is de DracArys-app slechts te downloaden in de App Store en op Google Play in 19 landen. Daaronder vallen: Argentinië, Brazilië, Canada, Chili, Colombia, Tsjechië, Denemarken, Finland, Hongarije, Mexico, Polen, Portugal, Spanje, Nederland, Sweden, het Verenigd Koninkrijk en Noord-Amerika. Iets later zou de game ook in andere landen beschikbaar moeten zijn, waaronder België.

House of the Dragon

De prequel-serie House of the Dragon is gebaseerd op het boek Fire & Blood van George R.R. Martin dat verscheen in 2018. Het verhaal speelt zich zo’n 200 jaar voor de gebeurtenissen van Game of Thrones af.

De reeks zal dieper ingaan op de zogenaamde Dance of the Dragons, een grote burgeroorlog die Westeros dreigt te verscheuren. Het vertelt de geschiedenis van de familie Targaryen, het huis dat bekend staat om hun draken. De aankomende reeks kreeg onlangs een eerste, officiële trailer.

House of the Dragon is bij ons vanaf 22 augustus 2022, één dag na de release in de Verenigde Staten, te zien via Streamz.

Meer
Lees meer...