George R.R. Martin bevestigt komst Jon Snow-sequel

Goed nieuws voor de fans van Game of Thrones en het personage Jon Snow. Schrijver George R.R. Martin heeft namelijk bevestigd dat een sequel rond Snow er wel degelijk zit aan te komen. Dat liet hij weten via een statement op zijn eigen website. Wanneer de serie precies zou verschijnen, is niet bekend.

Het einde van Game of Thrones ligt ondertussen al even achter ons, maar toch zal de serie een van de populairste series ooit blijven. Terwijl schrijver George R.R. Martin druk bezig is met de spin-off House of The Dragon, dat dit jaar op Streamz verschijnt, is hij ook aan het werken aan een nieuwe sequel. Die sequel zal over Jon Snow (Kit Harington) gaan. Het nieuws werd eerder al verspreid, maar is nu ook bevestigd door Martin zelf.

Jon Snow

Jon Snow is al sinds het allereerste seizoen een van de fan favorites en kende een heftig bestaan. Op het einde van het achtste seizoen kwam hij erachter dat zijn echte naam Aegon Targaryen was en dat hij kans maakte op de Iron Throne. Uiteindelijk ging hij mee met de Wildlings en liet hij zijn oude leven achter zich. Het personage van Kit Harington kende dus een open einde, waardoor alles nog mogelijk was.

En met dat open einde gaat HBO nu aan de slag. Het nieuws over de sequel ging al even de ronde, maar is nu pas officieel. Via zijn website liet schrijver George R.R. Martin weten dat ze écht bezig zijn aan een sequel en dat het eigenlijk het idee van acteur Kit Harington was. “Het was zijn idee. Hij heeft ook zijn eigen team van showrunners en schrijvers samengesteld en die zijn echt fantastisch”, klinkt het in zijn statement. “De scripts zijn ondertussen geschreven en er zijn al verschillende aanpassingen gebeurd. Maar dat is het enige dat ik tot nu toe over de sequel kan vertellen.”

Meer
Lees meer...