De beer die in ‘Game of Thrones’ tegen Brienne of Tarth vocht, is overleden

Het gebeurt niet iedere dag dat het overlijden van een grizzlybeer wereldnieuws is, maar Bart the Bear II is dat ook niet de eerste de beste. De beer was in het derde seizoen van de hitserie Game of Thrones namelijk te zien in een gevecht met Brienne of Tarth. Voor Bart the Bear II was het maar een van de vele keren dat hij voor de camera stond voor hij afgelopen weekend op 21-jarige leeftijd om het leven kwam.

“Bart was een grizzly die op deze aarde leefde met intelligentie, kracht, gratie en een doel. Iedereen die hem kende, werd meer geraakt door zijn onovertroffen geest. We zullen Bart enorm missen en zijn nagedachtenis zal ons inspireren terwijl we eraan werken om ervoor te zorgen dat zijn enorme voetafdruk voor toekomstige generaties blijft bestaan ​​in de woeste landschappen van het grizzlyland”, schrijft de Vital Ground Foundation, een liefdadigheidsorganisatie die de populaties van grizzlyberen wil beschermen door hun leefgebieden te behouden, op een Instagrampost met een foto van Bart the Bear II.

Gered door Jaime Lannister

Bron: HBO

Afgelopen weekend is de bekende beer gestorven op 21-jarige leeftijd in Herber City, Utah nadat zijn gezondheid al enige tijd achteruitging. Bart the Bear II raakte bij het grote publiek vooral bekend voor zijn rol in Game of Thrones. Daar komt hij in beeld nadat Brienne van Tarth (Gwendoline Christie) en Jaime Lannister (Nikolaj Coster-Waldau) gevangen zijn genomen door Locke van House Bolton.

Na lang onderhandelen besluit die Jaime vrij te laten, zij het wel met één hand minder, en Brienne te houden tot hij terugkeert met losgeld om haar vrij te kopen. Locke blijkt echter niet direct een man van zijn woord te zijn en laat Brienne vechten met een grizzlybeer terwijl ze alleen een houten zwaard krijgt als wapen. Gelukkig voor haar beseft Jaime al snel dat er iets niet pluis is en keert hij terug, juist op tijd om in de vechtkuil te springen en Brienne te bevrijden van de beer én Locke. Het was overigens kort na die aflevering dat de kijkcijfers van Game of Thrones pas echt de hoogte in schoten.

Lange mediacarrière van Bart the Bear II

Voor Bart the Bear II was Game of Thrones niet zijn eerste televisie- of filmoptreden. In zijn carrière was hij ook onder andere al te zien in Into the Wild, Dr. Dolittle 2, Evan Almighty, We Bought a Zoo en meerdere reclames.

Bovendien heeft hij met zijn bekendheid als ambassadeur gezorgd voor meer aandacht voor het verbeteren van de leefomstandigheden en het beschermen van de verspreidingsgebieden van grizzlyberen. Daardoor blijft Bart the Bear II ook na zijn door een blijvende invloed hebben.

Meer
Lees meer...