Busje uit ‘Into the Wild’ weggehaald uit bos in Alaska

Het iconische busje uit de film Into the Wild staat niet meer in een bos in de staat Alaska. Een helikopter haalde het daar weg omdat te veel avonturiers gewond raakten of stierven op zoek naar het busje.

De film Into the Wild uit 2007 is een van de bekendste avonturenfilms ooit. Het is een verfilming van een gelijknamig boek over het waargebeurde verhaal van Christopher McCandless, die in 1992 een hongersdood stierf aan het beroemde busje. Ook in de verfilming van Into the Wild speelt het busje een belangrijke rol. Het is daar dat acteur Emile Hirsch uiteindelijk sterft na zijn tocht door de Verenigde Staten.

Gevaarlijk

https://twitter.com/ktuubeth/status/1273780587329843201

De bus stond tot voor kort op de Stampede Trail in Denali National Park, op een 30-tal kilometer van het stadje Healy. Eigenlijk is het een oude stadsbus uit de jaren 40. Hij is ooit naar die plaats gebracht zodat arbeiders die in de buurt aan een weg werkten erin konden overnachten. De bus stond lang te verroesten tot avonturier McCandless hem vond en erin probeerde te overleven.

Door het succes van de film Into the Wild komen steeds vaker toeristen naar het beroemde busje voor een foto. Dat loopt jammer genoeg niet altijd goed af. Meerdere mensen raakten in de zoektocht naar het busje gewond of vermist. Door smeltwater wordt de Teklanika-rivier te wild om terug over te steken. Drie jaar geleden stierf er daardoor een Zwitserse vrouw.

Volgens de autoriteiten had de bus ook onderhoud nodig. Volgens hen was het weghalen de enige mogelijk optie. Een helikopter haalde het busje op. Het is niet bekend naar waar het is overgebracht.

Bekijk hier de trailer van Into the Wild

Meer
Lees meer...