Schrijver George R.R. Martin en HBO wilden meer ‘Game of Thrones’: Productie weigerde

Het einde van Game of Thrones ligt ondertussen al even achter ons, maar toch zal de serie een van de populairste series ooit blijven. Terwijl schrijver George R.R. Martin druk bezig is met de spin-off House of The Dragon, dat in 2022 op Streamz verschijnt, liet hij zich in een recent boek, Tinderbox: HBO’s Ruthless Pursuit of New Frontiers, toch uit over het verloop van Game of Thrones. Zo wou de schrijver minstens tien seizoenen, en begon hij zich na het vijfde seizoen al zorgen te maken over de aanpak.

De meningen over het achtste en laatste seizoen van Game of Thrones zijn heel verdeeld. Of niet, want bijna iedereen blijkt het einde te haten. Ook de schrijver van de originele boeken, George R.R. Martin, was niet te spreken over de aanpak. Dat is te lezen in het nieuwe boek van journalist James Andrew Miller, Tinderbox: HBO’s Ruthless Pursuit of New Frontiers. Volgens Miller begon schrijver Martin zich zorgen te maken rond het vijfde seizoen van de populaire reeks, omdat het verhaal niet meer parallel liep met zijn verwachtingen en ideeën.

Tien seizoenen

Naast de zorgen over de inhoud, wou de schrijver ook tien seizoenen. Ook zender HBO wou verder. Het waren de showrunners, David Benioff en D.B. Weiss, die de twee extra seizoenen niet zagen zitten. Dat vertelde de manager van Martin, Paul Haas, aan de schrijver van het boek. “Dan en Dave (Weiss en Benioff) waren moe, en terecht. Ze waren er klaar mee, en wilden met iets anders verdergaan. Daarom wilden ze het snel afwerken, en dan kwam de vraag over hoeveel seizoenen we het konden uitrekken. Want natuurlijk wou HBO meer.”

Om dat einde te compenseren begon George R.R Martin dan maar aan een prequel, gebaseerd op zijn boek Fire and Blood. De prequel, House of the Dragon, vertelt het verhaal van de burgeroorlog binnen House Targaryen, dat zich een aantal honderden jaren voor het verhaal van Game of Thrones afspeelt. De serie verschijnt in 2022 op Streamz.

Bekijk hieronder de eerste teaser van House of the Dragon:

Meer
Lees meer...