HBO Max kondigt Harry Potter-reünie aan met de drie hoofdrolspelers

Het is vandaag dag op dag 20 jaar geleden dat de film van Harry Potter and the Sorcerer’s Stone in de zalen kwam. En om die speciale dag te vieren, heeft HBO vandaag aangekondigd dat er een reünie komt met de drie hoofdrolspelers uit de filmreeks: Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint.

Op 16 november 2001 kwam de eerste film uit de Harry Potter-reeks, Harry Potter and the Sorcerer’s Stone, in de zalen. Daarna volgden nog zeven films die ons zo’n tien jaar lang met plezier naar de cinema deden gaan. En volgend jaar keert die magie terug.

Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts

Er waren eerder al geruchten dat HBO werkte aan een reeks over Harry Potter en nu worden die deels bevestigd. Het gaat namelijk niet om een reeks, maar wel om een reüniespecial getiteld Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts. Dat wordt een speciale reünie met de drie hoofdrolspelers van de filmreeks: Daniel Radcliffe (Harry Potter), Emma Watson (Hermione Granger) en Rupert Grint (Ron Weasley). Daarnaast zullen ook verschillende andere acteurs uit de reeks in de reünie te zien zijn. Het gaat daarbij alvast om Helena Bonham Carter (Bellatrix Lestrange), Robbie Coltrane (Hagrid), Ralph Fiennes (Lord Voldemord), Gary Oldman (Sirius Black), Imelda Staunton (Dolores Umbridge), Tom Felton (Draco Malfoy), James Phelps (Fred Weasley), Oliver Phelps (George Weasley), Mark Williams (Arthur Weasley), Bonnie Wright (Ginny Weasley), Alfred Enoch (Dean Thomas), Matthew Lewis (Neville Longbottom) en Evanna Lynch (Luna Lovegood). Deze lijst zal nog verder uitgebreid worden in de komende maanden.

“Het is een geweldige reis geweest sinds het debuut van Harry Potter and the Sorcerer’s Stone, waarna we de reeks zagen evolueren tot een opmerkelijk universum dat op z’n zachts gezegd magisch is”, legt Tom Ascheim, president van Warner Bros. Global Kids, Young Adults and Classics uit. “Deze terugblik wordt een eerbetoon aan iedereen wiens leven beïnvloed werd door dit cultuurfenomeen. Van de getalenteerde cast en crew die hun hart en ziel in deze buitengewone filmreeks staken tot de gepassioneerde fans die de Wizarding World in leven houden, tot nu, twintig jaar later.”

De reünie zal de acteurs opnieuw samenbrengen, maar zal ook nieuwe beelden van achter de schermen laten zien en interviews met de cast die nog niet eerder uitgezonden werden. De special zal vanaf 1 januari 2022 te vinden zijn op HBO Max en zal bij ons hoogstwaarschijnlijk te bekijken zijn via Streamz.

Bekijk hier de officiële aankondiging van de special:

Meer
Lees meer...