Reeks rond ‘Harry Potter’ in de maak bij HBO Max

HBO Max zou plannen hebben om een reeks te maken rond Harry Potter. Er zouden daarvoor al meerdere gesprekken zijn gevoerd met potentiële scenaristen. De plannen zitten wel nog in een vroege ontwikkelingsfase.

Het is ondertussen al tien jaar geleden dat met Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 2 de laatste film uit de populaire Harry Potter-filmreeks verscheen. Lang genoeg, dachten ze bij Warner Bros. want ze daar komen ze met nieuwe plannen rond de succesvolle franchise. Volgens The Hollywood Reporter zouden die plannen bestaan uit een tv-reeks voor hun streamingdienst HBO Max.

Volgens hen zouden daarvoor al enkele gesprekken geweest zijn met scenaristen. Daarbij zouden verschillende ideeën besproken zijn. Het gaat wel nog maar om verkennende gesprekken. Er is dan ook nog niemand aan het project gekoppeld. “Er zijn geen Harry Potter-series in ontwikkeling in de studio of op het streamingplatform”, bevestigen HBO Max en Warner Bros. in een verklaring aan THR.

Logische evolutie

Dat WarnerMedia een reeks wil maken over Harry Potter komt niet helemaal als een verrassing. Het is namelijk nog steeds een van de meest waardevolle franchises in hun bezit. Bovendien ligt ook hij – net als bij Disney met Disney+ – al enige tijd op hun streamingdienst. Harry Potter naar HBO Max brengen is dus een logische zet.

Bovendien kan het ook helpen om de aandacht af te leiden van negatieve sfeer die sinds enige tijd rond Harry Potter hangt. Zo was er vorig jaar meermaals opschudding over transfobe uitspraken van schrijfster J.K. Rowling. Daarnaast moest de derde Fantastic Beasts-film op zoek naar een nieuwe Gellert Grindelwald door de vele rechtszaken rond Johnny Depp. Die vonden ze uiteindelijk in Mads Mikkelsen.

Gecompliceerde rechtenkwestie

Eenvoudig wordt het wel niet. De rechten rond de wereld van Harry Potter zitten namelijk vrij ingewikkeld in elkaar. J.K. Rowling controleert de franchise en heeft zeggenschap over alles wat ermee te maken heeft. De rechten op de films en de rest van de Wizarding World-franchise in de Verenigde Staten zitten dan weer sinds 2018 bij NBCUniversal. Zij sloten daarover een lucratieve deal af met Warner Bros. die nog geldt tot 2025.

Voor een eventuele reeks op HBO Max zal dus een akkoord moeten gevonden worden. NBCUniversal heeft namelijk ook een eigen streamingdienst Peacock.

Meer
Lees meer...