‘Fantastic Beasts 3’: Mads Mikkelsen heeft nog niet over Grindelwald gepraat met Johnny Depp

Acteur Mads Mikkelsen heeft nog niet met Johnny Depp gesproken sinds bekend raakte dat hij als Gellert Grindelwald in Fantastic Beasts 3 te zien zou zijn. Mikkelsen vervangt Depp, nadat Warner Bros. de acteur aan de deur zette doordat hij verwikkeld is in verschillende lopende rechtszaken.

In Fantastic Beasts 3 zal Gellert Grindelwald voor het eerst niet vertolkt worden door Johnny Depp. Studio Warner Bros. zette de samenwerking met de acteur namelijk stop doordat die het middelpunt is van verschillende rechtszaken.

Mads Mikkelsen in Fantastic Beasts

De geruchtenmolen draaide al snel op volle toeren. Eén van de namen die verschillende keren terugkwam, was die van de Deen Mads Mikkelsen. Hij ontkende de geruchten eerst met duidelijke woorden. “Dat is niet meer dan een gerucht. Ik weet maar even veel als wat in de kranten te lezen is. Dus ik ben zelf nog op dat telefoontje aan het wachten.”

Nog geen week later werd Mikkelsen officieel aangekondigd als de vervanger van Johnny Depp. Dat gebeurde eind november. Maar sindsdien hebben de twee acteurs elkaar nog niet gesproken. Dat vertelde Mads Mikkelsen tijdens een interview met AP Entertainment.

Brugjes bouwen

Op de vraag of hij al met Johnny Depp over de rol had gesproken, antwoordde Mikkelsen duidelijk. “Nee, ik ken hem eigenlijk niet. We hebben elkaar één keer ontmoet, da’s alles. Ik wou dat ik z’n telefoonnummer had. Maar jammer genoeg is dat niet het geval.”

Mikkelsen benadrukte wel nog eens dat hij helemaal niet van plan is om Grindelwald volledig anders te vertolken dan Depp. Hij wil naar eigen zeggen een soort brug bouwen tussen wat Depp heeft gedaan met de rol en wat hij ermee zal doen.

Fantastic Beasts 3 zou normaal al volgend jaar in de bioscoop verschijnen. Maar door het ontslag van Johnny Depp is de release uitgesteld tot al zeker juli 2022.

Meer
Lees meer...