Mads Mikkelsen ontkent dat hij Johnny Depp vervangt in ‘Fantastic Beasts 3’

Het ziet ernaar uit dat Mads Mikkelsen dan toch Johnny Depp niet zal vervangen als Gellert Grindelwald in Fantastic Beasts 3. Die geruchten deden de ronde nadat Warner Bros. aankondigde dat de samenwerking met Depp stopgezet zou worden. Maar “het zijn maar geruchten”, klinkt het bij Mikkelsen zelf.

In de film van de Fantastic Beasts-franchise zal Johnny Depp niet meer te zien zijn als slechterik Gellert Grindelwald. Dat komt doordat de acteur de voorbij maanden het middelpunt geweest is van verschillende rechtszaken. Het gaat onder andere om een zaak tegen de Britse tabloid The Sun, en een zaak tegen z’n ex-vrouw Amber Heard.

Johnny Depp en Fantastic Beasts 3

https://youtu.be/tNXSJIRGTHA

Johnny Depp heeft het zodanig druk, dat hij aan de rechtbank moest vragen om een zaak te verzetten, zodat hij tijd zou hebben om Fantastic Beasts 3 op te nemen. Dat uitstel is ondertussen niet meer nodig, want Warner Bros. heeft beslist de samenwerking met de acteur stop te zetten. De acteur krijgt dankzij z’n contract wel z’n volledige loon.

De studio heeft twee redenen gegeven voor het ontslag. Ten eerste willen ze daar verder uitstel (door rechtszaken) zoveel mogelijk vermijden. Bovendien is het imago van Johnny Depp serieus beschadigd door de uitspraak in de zaak tegen Heard. En een slecht imago kan Warner Bros. missen als kiespijn. Zeker wanneer het over Fantastic Beasts 3 gaat.

Vervanger Mads Mikkelsen?

Vanaf het moment dat Johnny Depp bekendmaakte dat hij niet opnieuw in de huid van Gellert Grindelwald zou kruipen, begon de geruchtenmolen lustig te draaien. Eén van de namen die de ronde deed, was Mads Mikkelsen.

Het was Fantastic Beasts 3-regisseur David Yates zelf die met het nieuws naar buiten kwam dat hij er alles aan wilde doen om Mikkelsen binnen te halen. Verschillende bronnen bevestigden zelfs dat er al gesprekken aan de gang waren.

Maar daar is niets van aan, klinkt het nu bij Mads Mikkelsen. “Dat is niet meer dan een gerucht”, vertelde hij tijdens een interview met entertainmentwebsite IGN. “Ik weet maar even veel als wat in de kranten te lezen is. Dus ik ben zelf nog op dat telefoontje aan het wachten.”

Meer
Lees meer...