Wordt Johnny Depp vervangen door Mads Mikkelsen in ‘Fantastic Beasts 3’?

Eerder deze maand besliste Warner Bros. dat Johnny Depp niet meer te zien zal zijn als Gellert Grindelwald in de Fantastic Beasts-franchise. De studio maakte toen ook onmiddellijk bekend dat er iemand anders in zijn plaats zou komen. En nu ziet het ernaar uit dat die ‘iemand anders’ wel eens Mads Mikkelsen zou kunnen zijn. De acteur zou namelijk met de studio rond de tafel zitten om de rol te bespreken.

Verschijnt Mads Mikkelsen binnenkort als Gellert Grindelwald in de Fantastic Beasts-franchise? De kans lijkt steeds groter te worden. De acteur is namelijk de eerste keuze van regisseur David Yates om Johnny Depp te vervangen in Fantastic Beasts 3.

Mads Mikkelsen als Grindelwald?

Het is entertainmentwebsite Deadline die met het nieuws naar buiten kwam. Daar staat te lezen dat het Fantastic Beasts-regisseur David Yates is die er alles aan wil doen om Mads Mikkelsen te strikken. De regisseur zou namelijk een grote fan zijn van het werk van de acteur.

De gesprekken zouden nog in een beginfase zijn. Het is dus nog helemaal niet zeker of Mikkelsen effectief als Grindelwald in Fantastic Beasts 3 te zien zal zijn. Wij volgen alvast David Yates, en hopen dat de gesprekken positief eindigen.

Fantastic Beasts zonder Johnny Depp

Eerder deze maand heeft Warner Bros. beslist dat Johnny Depp niet langer Gellert Grindelwald zal vertolken in de Fantastic Beasts-films. Reden daarvoor zijn de verschillende rechtszaken waarvan de acteur het middelpunt is. Het gaat onder andere om de verloren zaak die Johnny Depp tegen de Britse tabloid The Sun had aangespannen.

Die krant had de acteur een “wife-beater” genoemd, een vrouwenmishandelaar. Daar kon Depp niet mee lachen, en hij klaagde The Sun aan voor smaad. De rechter deed z’n uitspraak in het voordeel van de tabloid, en daar gaat Johnny Depp niet mee akkoord. Hij gaat in beroep tegen die uitspraak.

Volledig loon

Ook al zal Johnny Depp niet te zien zijn in Fantastic Beasts 3, toch krijgt hij daar z’n volledige loon voor. Het zou gaan om een bedrag van maar liefst 10 miljoen dollar (8,5 miljoen euro). Hoeveel scènes hij al opgenomen had? Eéntje.

Meer
Lees meer...