Johnny Depp krijgt volledig loon uitbetaald voor ‘Fantastic Beasts 3’

Er zijn meer details uitgelekt over het ontslag van Johnny Depp in de derde Fantastic Beasts-film. Studio Warner Bros. heeft beslist dat hij niet langer de rol van Grindelwald mag vertolken. Daaruit blijkt dat de acteur zijn volledig loon zal krijgen.

Het was Toby Emmerich, CEO van Warner Bros., die op 5 november de beslissing nam om de banden met Johnny Depp door te knippen. Reden daarvoor zijn de processen die de acteur heeft in verband met de vechtscheiding met zijn ex-vrouw Amber Heard.

Kort voor de beslissing had Johnny Depp zijn rechtszaak tegen de Britse tabloid The Sun verloren. Depp sleepte The Sun voor de rechter omdat het hem in het licht van de zaak tegen zijn ex Amber Heard een “wife-beater” (vrouwenmishandelaar) had genoemd. De acteur kon daar uiteraard niet mee lachen en klaagde The Sun aan voor smaad. In die zaak kwam eerder deze week dus een uitspraak en die gebeurde in het nadeel van Depp.

10 miljoen dollar

Hoewel de acteur aangekondigd heeft om in beroep te gaan, besloot Warner Bros. toch nu al in te grijpen. Geen eenvoudige beslissing, want nu moet de studio op zoek naar een vervanger voor zijn rol halverwege de populaire franchise.

Daarnaast is het ook geen goedkope beslissing. Johnny Depp heeft namelijk een zogenaamd pay-or-play contract. Daardoor moet hij sowieso betaald worden. Nochtans had Depp, sinds de opnames begonnen zijn op 20 september, nog maar één scène gefilmd. Zijn salaris voor de film bedraagt naar schatting 10 miljoen dollar (8,5 miljoen euro).

Uitstel

Warner Bros. zag zich ook genoodzaakt de releasedatum van Fantastic Beasts 3 uit te stellen zodat het tijd heeft om de rol van Grindelwald te hercasten. Maar ook met Johnny Depp leek uitstel onvermijdelijk. Die moet in januari namelijk verschijnen op een nieuw lasterproces tegen zijn ex-vrouw. Fantastic Beasts 3 komt nu uit in de zomer van 2022.

Meer
Lees meer...