Johnny Depp verliest lasterproces tegen krant The Sun, maar gaat in beroep

Johnny Depp heeft geen gelijk gekregen in zijn rechtszaak tegen de Britse krant The Sun. De acteur klaagde The Sun aan voor laster en eerroof omdat die hem in 2018 in een artikel een “wife-beater” (vrouwenmishandelaar) had genoemd. Maar hij kreeg dus geen gelijk. Depp heeft al laten weten in beroep te gaan.

Het proces tussen Johnny Depp en de krant The Sun heeft te maken met de vechtscheiding van de 57-jarige Depp en zijn 34-jarige ex-vrouw Amber Heard. In een artikel uit april 2018 zei The Sun dat de acteur zijn Heard had mishandeld.

Volgens Johnny Depp klopt dat echter niet. Hij haalde recent zelfs meermaals bewijzen naar voren waaruit moet blijken dat het juist Heard is die hem zou geslagen hebben. Daarom klaagde hij News Group Newspapers, de uitgevers van The Sun, en hoofdredacteur Dan Wootton aan.

Beroep

Dat proces begon op 7 juli en bracht drie weken lang alle dirt rondom het voormalige koppel naar boven. Vandaag heeft de rechter dan eindelijk een uitspraak gedaan in het lasterproces. Daarbij krijgt Depp geen gelijk. Volgens rechter Andrew Nicol kloppen de beweringen van de krant wel en heeft de Johnny Depp Amber Heard wel degelijk mishandeld.

De advocaten van Johnny Depp lieten al weten in beroep te gaan tegen de beslissing. Zij noemen de uitspraak van de rechter “pervers en belachelijk”.

Volgend proces

Elaine Charlson Bredehoft, de advocaat van Amber Heard, is daarentegen uiteraard wel blij met de uitspraak. Zij meent dan ook dat er genoeg bewijzen zijn tegen Depp.

Die bewijzen zal ze binnenkort naar boven halen op een volgend proces in de Verenigde Staten. In dat proces klaagt Johnny Depp zijn ex-vrouw aan in verband met een opiniestuk in de krant The Washington Post. Daarin sprak Heard over huiselijk geweld.

Meer
Lees meer...