Johnny Depp wil 220.000 euro van Britse krant na beschuldigingen van ‘mishandeling’ van ex

Steracteur Johnny Depp klaagt de Britse roddelkrant The Sun aan. Woensdag staan de twee partijen tegenover elkaar in de rechtbank van Londen. Zo beschuldigde The Sun Depp ervan zijn ex-vrouw Amber Heard mishandeld te hebben. De krant noemde hem letterlijk een “wife beater” (vrouwenmishandelaar).

Johnny Depp stelt dat er smaad in het spel is en wil gerechtigheid. Amber Heard blijft echter achter het artikel staan en zegt dat ze bewijsmateriaal zal voorzien waaruit blijkt dat haar ex haar heeft mishandeld.

220.000 euro

EPA

Depp eist 200.000 pond (220.000 euro) van The Sun en daarbovenop nog een nader te bepalen schadevergoeding. Bij The Sun beweren ze nu dat “het artikel niet lasterlijk is, omdat het waar is”. De Britse tabloid zou sms’en naar de rechtbank willen brengen als bewijs van een gewelddadige relatie.

Depp vertelde in een gesprek met het Britse tijdschrift GQ al dat hij zijn ex nooit mishandeld heeft en dat Heard “ineens” een blauwe plek op haar gezicht had. Die ging meteen in de tegenaanval en zei dat “als GQ de zaak ook maar een beetje had onderzocht, het snel duidelijk zou zijn geworden dat zijn verklaring volledig onwaar is”.

Even later schreef Heard een artikel in de Amerikaanse krant The Washington Post waarin ze in detail ging over het (vermeende) huiselijk geweld door Depp. Ze noemde Depp niet bij naam, maar alles wees erop dat het over hem ging.

Ondanks de steun die Depp van vrienden kreeg, lijkt het grote publiek zich tegen hem te keren. Zo is hij tegenwoordig veel minder vaak in films te zien en wordt er zelfs gesproken over een Pirates of the Caribbeanfilm zonder hem.

Tumultueuze scheiding

Heard en Depp leerden elkaar kennen in 2011 en trouwden 4 jaar later. Niet veel later liep het helemaal fout en vroeg Heard een scheiding aan met als officiële reden “onoverkomelijke verschillen” op de scheidingspapieren. Later beschuldigde Heard haar ex van huiselijk geweld en kreeg Depp een contactverbod opgelegd.

Depp voerde meteen zijn dochter Lily-Rose, zijn ex-vrouwen Lori Anne Allison en Vanessa Paradis, acteur Mickey Rourke en zijn goede vriend Doug Stanhope op om in de pers en op sociale media te zeggen dat het verhaal van Heard niet klopt. Heard zou zich erg manipulatief gedragen hebben in de relatie en zou uit geweest zijn op Depp zijn geld.

Niet veel later deelde de entertainmentwebsite TMZ beelden waarop Depp met keukenkastjes slaat en met een fles wijn gooit. Volgens Heard was Depp onder invloed van drank en drugs. In de scheiding betaalde Depp 7 miljoen dollar aan zijn ex. Begin 2017 was de scheiding definitief.

Meer
Lees meer...