‘Pirates of the Caribbean 6’ wordt een reboot, en daar heeft Disney een goeie reden voor

De zesde film in de Pirates of the Caribbean-reeks is in de maak bij Disney. En dat zou niet zomaar een vervolg op de vijfde film worden. Disney plant namelijk een heuse reboot, en daarvan liggen voorlopig twee verschillende versies op tafel.

Er wordt al een tijdje gepraat over een zesde Pirates of the Caribbean-film. Het grootste ‘nieuws’ tot nu toe was dat het eigenlijk nog helemaal niet zeker was of Johnny Depp voor een zesde keer zou terugkeren als Jack Sparrow. Excuseer, Captain Jack Sparrow.

The Curse of the Black Pearl

En die twijfel groeit alleen maar, naarmate Pirates of the Caribbean 6 vordert. De film wordt namelijk een reboot van de originele Disneyfilm over Jack Sparrow (Johnny Depp), Will Turner (Orlando Bloom) en Elizabeth Swann (Keira Knightley).

Die film was een game changer voor Disney, want het was de eerste keer dat een live action-film van de studio zo’n gigantische kaskraker werd. Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl bracht wereldwijd meer dan 650 miljoen dollar (bijna 585 miljoen euro) in het laatje, en was de vierde meest succesvolle van 2003.

Terug naar de beginjaren

De film kreeg tot nu toe vier sequels, die telkens een beetje slechter werden. Ze brachten misschien wel meer op, maar creatief waren ze steeds minder origineel en steeds minder goed uitgewerkt. En dus heeft Disney beslist om terug te keren naar de beginjaren van Pirates of the Caribbean, maar dan met een twist.

Momenteel worden twee verschillende versies van de zesde film in de Pirates-reeks ontwikkeld. Eén van die versies wordt geschreven door Craig Mazin (Chernobyl) en Ted Elliott (Pirates of the Caribbean 1-4). De andere is van de hand van Christina Hodson (Birds of Prey).

Female power

Het is zo goed als zeker dat Margot Robbie zal meespelen in Pirates of the Caribbean 6 als Disney het tweede script kiest. Dat zou goed nieuws zijn voor wie fan was van de female power die in de eerste drie films belichaamd werd door Keira Knightley en haar personage Elizabeth Swann.

Een tweede zo-goed-als-zekerheid gaat over Johnny Depps personage Jack Sparrow. Doorheen de Pirates-sequels werd duidelijk dat de kapitein geen personage is dat een hele film(reeks) kan dragen. De kans is dus heel groot dat het uit de reeks zal verdwijnen.

Henry? Carina?

Of we meer te zien zullen krijgen van Henry (Brenton Thwaites), de zoon van Will en Elizabeth, en Carina Smyth (Kaya Scodelario, die normaal naar FACTS zou gekomen zijn in april), de dochter van kapitein Barbossa, valt voorlopig nog af te wachten. Ook wanneer de productie van de film van start kan gaan, blijft voorlopig onbekend.

Meer
Lees meer...