Disney maakt een live action-versie van deze 15 klassiekers!

Disney heeft al laten zien dat z’n klassiekers perfect geschikt zijn voor een live action-remake. De nieuwe versies van bijvoorbeeld The Lion King, Dumbo en Aladdin waren een gigantisch succes. Het is dus niet verrassend dat het bedrijf nog 15 klassiekers klaarstaan heeft, om in een live action-jasje te steken.

Nog meer bewijzen dat live action-versies van Disneyklassiekers de moeite zijn, hebben we in principe niet meer nodig. Onder andere Beauty and the Beast, The Lion King en Maleficent hebben hun opdracht daarrond héél goed vervuld.

Maar dat wil niet zeggen dat we geen nieuwe live action-remakes van Disneyklassiekers willen. Integendeel. Deze vijftien klassiekers worden binnenkort in een nieuw jasje gestoken en wij kunnen al niet meer wachten!

1. Mulan – 25 maart 2020 – uitgesteld door coronavirus Covid-19

Dat de nieuwe versie van Mulan er helemaal niet zou uitzien zoals de originele versie uit 1998 was al langer geweten. China was namelijk al jaren een beetje boos, omdat het verhaal respectloos zou zijn tegenover de mythe waarop de film gebaseerd is en de Chinese cultuur in het algemeen.

De live action-versie van Mulan werd dan ook zo goed mogelijk aan de wensen van China aangepast. Draakje Mushu (met de stem van Eddie Murphy) zal niet te zien zijn, en ook Li Shang, de love interest van Mulan, zullen we moeten missen.

Maar Disney ging nog een stapje verder dan dat, om z’n nieuwe live action-klassieker in de smaak te doen vallen in China. Na een screening van de eerste versie van Mulan kwam er commentaar, omdat Mulan en haar nieuwe liefde Chen Honghui kussen. Disney besliste dan om de kus uit de film te knippen.

Mulan zou al op 25 maart in de bioscoopzalen verschijnen, maar die datum is uitgesteld door de uitbraak van het nieuwe coronavirus Covid-19.

2. Cruella – 26 mei 2021

Cruella
Disney

Een live action-versie van 101 Dalmatiërs is er al een tijdje. Die film verscheen al in 1996, precies 35 jaar nadat Disney de tekenfilm had uitgebracht. En nu krijgt ook de slechterik uit de film, Cruella De Vil, haar eigen film!

Niemand minder dan La La Land-actrice Emma Stone kruipt in de huid (en de dalmatiërbondjassen) van Cruella. Naast Emma Stone speelt nog een bekende Emma mee in Cruella. Emma Thompson (die je kan kennen uit Nanny McPhee en Love Actually) speelt de barones in de remake van de Disneyklassieker.

Cruella wordt (normaal) op 26 mei 2021 gereleased!

3. The Little Mermaid – 2021?

https://www.youtube.com/watch?v=ZHWZ4t93LiA

Wanneer The Little Mermaid precies in de bioscoopzalen komt, dat weten we nog niet. De opnames van de live action-versie van de Disneyklassieker moeten zelfs nog beginnen! Maar ondertussen weten we wél al wie daar allemaal z’n agenda voor moet leegmaken.

De 19-jarige zangeres Halle Bailey trekt speciaal voor The Little Mermaid haar schelpenbikini aan, want zij speelt de rol van “de kleine zeemeermin” herself, Ariël. Haar love interest, Prins Eric, wordt niét door Harry Styles gespeeld (zoals de geruchten luidden), maar door Jonah Hauer-King!

Ook de slechterik uit de film, Ursula, heeft een gezicht gekregen. Actrice Melissa McCarthy oefent nog even haar evil laugh voor de spiegel voor de opnames beginnen. Dat is voorzien voor april van dit jaar! Als alles gebeurt zoals gepland, zou The Little Mermaid in 2021 in de cinema te zien moeten zijn.

4. Cinderella

https://www.youtube.com/watch?v=l2dGGaXIfl8

Hoe de pompoen precies in een prachtige koets zal veranderen, dat weten we nog niet. Maar we weten wél al wie in de huid van één van onze favoriete Disneyprinsessen zal kruipen: zangeres Camila Cabello is het meisje dat het muiltje past!

Of haar liefje Shawn Mendes daar ook zo gelukkig mee is, dat betwijfelen we. Want prins Robert wordt gespeeld door de Britse acteur/god Nicholas Galitzine. Daarnaast zal Billy Porter (Pose) in Cinderella te zien zijn (als de goede fee) en Idina Menzel (bekend uit Frozen) speelt de boze stiefmoeder van Assepoester.

5. Peter Pan

Heel lang is er bitter weinig informatie over de live action-remake van Peter Pan geweest. Het stond al langer vast dat Disney in zee zou gaan met regisseur David Lowery, die ook al verantwoordelijk was voor Pete’s Dragon.

Maar ondertussen liet Disney al een beetje meer informatie op ons los. De titel van de nieuwe film, bijvoorbeeld, wordt wat uitgebreid: Peter Pan & Wendy. En voor die twee personages zijn ondertussen ook de juiste acteurs gevonden: Alexander Molony en Ever Anderson.

Naast officiële mededelingen, doen uiteraard ook heel wat geruchten de ronde. Zo wordt topactrice Margot Robbie vaak aan het personage Tinkerbell gelinkt, en zou Joker-acteur Joaquin Phoenix één van z’n handen inruilen voor een haak.

6. Bambi

Dat Bambi geen echt live action-film wordt, spreekt voor zich. Het wordt voor Disney namelijk heel moeilijk om dieren te vinden die kunnen praten en bovendien teksten uit het hoofd kunnen leren. De nieuwe versie van Bambi wordt er dus één zoals die van The Lion King, met CGI.

De vijfde langspeelfilm van Disney is door de jaren heen een echte klassieker geworden. Veel fans kijken er dan ook al naar uit om Bambi, Stampertje en Bloempje “in het echt” te zien. Wanneer dat zal gebeuren, is nog niet bekend.

7. Tangled

Disney ging in 2010 al aan de slag met het originele sprookje van de gebroeders Grimm over Rapunzel. In Tangled (in het Nederlands Rapunzel) werd het meisje met de gigantisch lange haren veel meer dan gewoon een meisje dat opgesloten zit in een toren en gered wordt door een prins.

Rapunzel (met de stem van Mandy Moore) werd stoerder en kreeg een kameleon als sidekick, en de prins werd vervangen door een bandiet (met de stem van Zachary Levi). De film effende het pad voor giga-successen zoals Frozen en Frozen 2.

En binnenkort krijgt Tangled dus een live action-remake. Veel is daar nog niet over geweten, behalve dat het script van de hand van Ashleigh Powell zal zijn. De schrijfster is vooral bekend voor haar werk in The Nutcracker and the Four Realms.

8. The Hunchback of Notre Dame

https://www.youtube.com/watch?v=ZxFD7Tk8Kps

De nieuwe versie van The Hunchback of Notre Dame (of in het Nederlands: De Klokkenluider van de Notre Dame) werd ondertussen al een jaar geleden officieel aangekondigd. Binnenkort zullen we de avonturen van Quasimodo, Esmeralda en de waterspuwers in een live action-jasje opnieuw kunnen volgen.

Wie precies verantwoordelijk wordt voor de personages uit The Hunchback of Notre Dame, is nog niet bekend. Maar voor de fans van de muziek uit de film, hebben we wel al goed nieuws! Alan Menken en Stephen Schwarz, die ook de muziek voor de originele film uit 1996 maakten, keren terug!

Menken is een graag geziene gast bij Disney. Hij componeerde bijvoorbeeld ook de muziek voor Beauty and the Beast (zowel de originele film uit 1991 en de live action-verise uit 2017). Daarnaast zal hij ook de soundtrack van de nieuwe prequel-serie over Belle en haar Beest maken.

9. Snow White and the Seven Dwarfs

https://www.youtube.com/watch?v=lMCfgfMWJBE

Snow White and the Seven Dwarfs (of Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen) is de eerste geanimeerde langspeelfilm die Disney op de wereld losliet. De film dateert al uit 1937 en ondertussen blijven dus nog maar weinig mensen over die zich herinneren dat de film gereleased werd.

En toch blijft de Disneyklassieker een gigantische hitfilm, zelfs onder de hedendaagse jeugd. Het komt dus niet écht als een verrassing dat Snow White binnenkort in een live action-jasje wordt gegoten. De prent zit volgens filmdatabase IMDb in de pre-productiefase en verschijnt ie in 2022.

Meezingers Heigh-Ho en Whistle While You Work krijgen waarschijnlijk ook een nieuwe versie. Daar is het muzikale duo Benj Pasek en Justin Paul voor verantwoordelijk. De twee maakten ook de soundtrack van onder andere The Greatest Showman en La La Land.

Naast Sneeuwwitje zelf, zou ook haar zus (die ze blijkbaar heeft) Rose Red een film krijgen. Over die film is mogelijks nog minder geweten dan over de live action-versie van Snow White and the Seven Dwarfs. Rose Red komt ook voor in het sprookje van de Gebroeders Grimm, maar speelt totaal geen rol in de Disneyfilm over Sneeuwwitje.

10. Lilo & Stitch

Het spreekt voor zich dat een nieuwe versie van Lilo & Stitch geen échte live action-film zal zijn. Een blauw buitenaards wezentje vinden, lijkt ons namelijk niet zo simpel. Maar zelfs met de CGI-kunsten die Disney al goed beheerst (zoals bewezen in The Lion King), wordt het niet makkelijk.

Chris Sanders, één van de regisseurs van de originele versie van Lilo & Stitch uit 2002, maakte dat duidelijk tijdens een interview. Stitch is een heel bizar wezentje, en in een animatiefilm kan je ’t als regisseur verkocht krijgen dat mensen hem gewoon als een soort hond zien.

“Maar in een live action-film met echte mensen, ligt dat anders”, vertelt Sanders. “Ik denk niet dat je een letterlijke kopie van Stitch daar gewoon kan zetten, en kijkers laten geloven dat mensen er niet gewoon van weglopen. Ik ben heel benieuwd hoe ze hem zullen brengen.”

Wanneer de live action-versie van Lilo & Stitch precies verschijnt, is voorlopig nog onduidelijk. Er doen wel heel wat geruchten de ronde dat de film nog dit jaar in productie gaat, en dus in 2021 af zou moeten zijn. Lilo & Stich krijgt net als Lady and the Tramp geen release in de bioscoop, maar trekt rechtstreeks naar het streamingplatform van Disney, Disney+.

11. Pinocchio

Disney kondigde al in 2015 aan dat er een live action-versie van Pinocchio zou komen. Maar da’s allemaal wel heel makkelijk gezegd, natuurlijk. Sindsdien werden er al verschillende regisseurs gehint, maar geen enkele van hen bleef plakken.

Later dit jaar verschijnt er wel een andere nieuwe versie van Pinocchio op Netflix. Regisseur Guillermo Del Toro is verantwoordelijk voor een duistere versie van het verhaal van Carlo Collodi waar Disney in 1940 al een animatiefilm van maakte.

12. Prince Charming

https://www.youtube.com/watch?v=mSt0QDu5c60

(Bijna) elke Disneyprinses wordt smoorverliefd op één of andere knappe prins. Het is dan ook logisch dat Disney binnenkort ook het verhaal vertelt van één van die prinsen (ofwel die uit Sneeuwwitje of die uit Assepoester), vanuit het perspectief van zijn broer.

Charming werd al een paar jaar geleden aangekondigd. Sindsdien heeft Disney bitter weinig gelost over het project. Regisseur Stephen Chbosky, die ook The Perks of Being a Wallflower schreef en maakte en verantwoordelijk was voor het prachtige Wonder, steekt z’n schouders ook onder Charming.

13. Aladdin 2

Oké, een vervolg op een live action-remake behoort misschien niet helemaal in de remake-categorie. Maar hoe cool is het, dat Disney al zo snel besliste dat Aladdin een vervolg zou krijgen? Schrijvers John Gatins en Andrea Berloff zijn al druk in de weer met het script van de nieuwe film.

De originele versie van Aladdin kreeg al twee sequels, maar het vervolg op de live action-versie van de prent zou daar helemaal los van staan. Of het trio Mena MessoudWill Smith en Naomi Scott ook voor het vervolg van Aladdin terugkeert, hangt af van het script dat uiteindelijk op tafel komt te liggen.

14. Genie

We blijven nog even in de oosterse sferen, met een personage uit Aladdin dat z’n eigen film krijgt. Niemand minder dan de geest, die eruit ziet als Will Smith, wordt namelijk het middelpunt van een nieuwe Disneyprent. In Genies zou namelijk verteld worden hoe de geest in z’n lamp terechtgekomen is.

15. Tinkerbell

De laatste film in het rijtje is ook niet hélemaal een remake. Want naast de geest uit Aladdin, krijgt ook elfje Tinkerbell uit Peter Pan haar eigen live action-film. De film zou Tink heten, en Legally Blonde-actrice Reese Witherspoon wordt vaak genoemd als de actrice die in de huid van het elfje zal kruipen.

Meer
Lees meer...