Joker-acteur Joaquin Phoenix draagt iedere awardshow hetzelfde maatpak

Het is weer awardshow-seizoen in Hollywood. De grootste films worden gelauwerd tijdens verschillende uitreikingen en acteurs laten zich op de rode loper weer van hun meest extravagante kant zien . Eentje doet dat niet. Joker-acteur Joaquin Phoenix draagt namelijk het hele seizoen hetzelfde maatpak.

De rode loper is voor veel celebraties een belangrijke plek om gezien te worden. De meesten doen dat door zich opvallend te kleden, anderen door hun politiek statement op een subtiele manier duidelijk te maken. Joaquin Phoenix pakte het nog anders aan. Hij besloot één pak te laten maken en dat op alle awardshows te dragen. Daarmee wil hij de verspilling in de modewereld tegengaan.

Stella McCartney

Hoewel Phoenix maar één pak liet maken, is het niet een van de minste. Het werd namelijk gemaakt door ontwerpster Stella McCartney. De dochter van Paul McCartney hecht veel belang aan een ecologische productie van haar kleren en staat erom bekend een milieuvriendelijke designer te zijn. Na de Golden Globes, waar Phoenix won in de categorie ‘Beste Acteur’, gaf Stella hem al haar erkenning via Instagram:

“Deze man is een winnaar … hij draagt een maatpak van Stella omdat hij keuzes maakt voor de toekomst van deze planeet en al zijn wezens. Hij heeft ook besloten om deze smoking het hele awardseizoen te blijven dragen om de verspilling te verminderen. Ik ben trots en vereerd om mijn krachten met Joaquin te bundelen. Blijf mensen inspireren en laat je licht schijnen.” Ook op zondagavond, nadat Joaquin Phoenix een Oscar won, herhaalde ze zichzelf nog eens op Instagram.

https://www.instagram.com/p/B6-dwFgp1Q6/

Pers kiest voor vrouwen

Naast het gebrek aan duurzame kledij, wil Phoenix er ook nog iets anders mee aankaarten. In Hollywood is het blijkbaar een must om als man voor iedere show een nieuw maatpak aan te schaffen. Moya Luckett, een media-historicus aan de Universiteit van New York stelt daarbij dat het als man juist allemaal minder belang heeft. “De rode loper draait veel meer om fashion dan om film.” vertelde ze aan de Amerikaanse nieuwssite Vox. “Zelfs grote mannelijke sterren als Joaquin Phoenix, Timothée Chalamet of Jared Leto krijgen veel minder aandacht van de pers. Voor hen zijn hun vrouwelijke tegenspelers veel belangrijker op dat moment.”

De enige uitzondering op die regel is Billy Porter. Porter is een Amerikaanse Broadway-performer, zanger en acteur en staat erom bekend altijd extravagante outfits te dragen. Hij is op dit moment te zien in de Netflix-serie Pose, maar zijn bekendste rol is die van dragqueen Lola in de Broadway-musical Kinky Boots. Uit die show komt ook zijn bekende leuze “Ladies and gentlemen … and those who have yet to make up their minds”, die hij vaak herhaalt op verschillende awardshows. Zijn outfits zijn dan ook vaak een kruising tussen het mannelijke en het vrouwelijke. Daarmee wil hij aantonen dat iedereen zichzelf kan zijn en blijven, in welk hokje ze ook geplaatst worden.

Meer
Lees meer...