Disney gaat een film maken over de zus van Sneeuwwitje: Rose Red

Disney gaat een film maken over de zus van Sneeuwwitje: Rose Red

Sneeuwwitje heeft een zus, zo leren we vandaag van Disney. En dat is een goede reden om ook over haar een nieuwe film te maken. Rose Red komt voor in de sprookjes van Grimm, maar had niet direct iets te maken met het verhaal van Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen. Daar brengt Disney nu dus verandering in.

Neen, het wordt geen nieuwe tekenfilm zoals Walt Disney ze destijds zou hebben gemaakt. Disney is al een tijdje bezig met verfilmingen met echte acteurs en dat zal nu niet anders zijn. Aanvankelijk was het script van Rose Red een apart verhaal, maar toen kreeg iemand bij Disney het idee om het personage in het klassieke sprookje te verwerken.

Vloek verbreken

Wanneer Sneeuwwitje van de vergiftigde appel bijt en in een diepe slaap valt, onderneemt Rose Red samen met Grumpy en de andere dwergen een gevaarlijke tocht om de vloek te verbreken en Sneeuwwitje weer tot leven te wekken. Waar Prince Charming dan nog in het verhaal past, zullen we in de film zelf moeten zien.

De man die het idee kreeg om er een zusterverhaal van te maken is Evan Daugherty, die ook verantwoordelijk was voor het verhaal van Snow White and the Huntsman, een film met Kirsten Stewart en Chris Hemsworth. De film wordt een productie van Tripp Vinson, die de voorbije maanden nog twee films bij Disney aankondigde: Genies, een prequel op Aladdin, en Prince Charming, een los project over de bekende sprookjesprins.

(Bron: The Hollywood Reporter)

Gesponsorde artikelen