Het meest trieste verhaal van ‘Love Actually’ is zonet nog een pak droeviger geworden

Het is weer bijna tijd om nog eens naar ‘Love Actually’ te kijken. De hartverwarmende, vrolijke en vooral ongelooflijk romantische film komt rond de kerstperiode wel minstens één keer terug op televisie. Maar heb je er ooit al over nagedacht dat het verhaal eigenlijk niet zo ‘eind goed al goed’ eindigt als je je herinnert? 

Hoewel het einde van Love Actually moet lijken op een happy ending, zijn er toch wel enkele personages waar het verhaal minder goed voor eindigt. Denk maar aan Sarah (gespeeld door Laura Linney) die haar big love Karl (gespeeld door Rodrigo Santoro) opgeeft om bij haar broer te zijn.

Dankzij Emma Freud, de partner van Love Actually-regisseur Richard Curtis, komen we nóg dingen te weten die het einde van de film serieus verpesten. Op Twitter heeft Freud, die trouwens écht verre familie is van dé grondlegger van de psychoanalyse Sigmund Freud, enkele sappige details over het script van Love Actually gedeeld met de wereld.

Eén van de eerste nieuwtjes die we te weten zijn gekomen is waarom Jamie, gespeeld door Colin Firth, eigenlijk Jamie heet. “Richard (filmmaker) heeft het personage van Colin Firth ‘Jamie’ genoemd zodat de kinderen konden zeggen: ‘Ik haat nonkel Jamie’. Zijn broer heet Jamie”, zegt Freud op Twitter. Auwtch!

“Home isn’t as happy as it once was”

Maar dat is lang niet het meest spectaculaire nieuwtje dat we zijn te weten gekomen door de tweets van Freud. Het volgende nieuwtje daarentegen is werkelijk hartverscheurend.

Herinner je je het verhaal van Harry en Karen? Harry (gespeeld door Alan Rickman), een topzakenman die getrouwd is met Karen (gespeeld door Emma Thompson), flirt erop los met zijn nieuwe secretaresse Mia (gespeeld door Heike Makatsch). Hij koopt haar zelfs een prachtige, peperdure halsketting voor kerst cadeau, terwijl hij voor zijn vrouw een doodgewone cd koopt.

Karen, de brave huismoeder, komt te weten dat Harry een affaire heeft met Mia en confronteert hem. Harry beseft (eindelijk!) wat hij zijn vrouw heeft aangedaan, maar the harm has been done. Wat er nadien gebeurt is echter niet volledig duidelijk. De film eindigt als de twee in een vreselijk ambetante periode zitten, maar of ze ondertussen gescheiden zijn of nog samen zijn, wist niemand. Tot nu dus.

They stay together, but home isn’t as happy as it once was“, reageert Freud op de vraag wat er met hen is gebeurd. Geen ‘en ze leven nog lang en gelukkig’ dus, niet echt het antwoord dat we hadden verwacht.

*Probeer niet te wenen*

Bron: Vanity Fair
Meer
Lees meer...