Disney cast actrice voor de rol van Ariël in live-actionremake van ‘The Little Mermaid’ en krijgt meteen kritiek

The Little Mermaid is de zoveelste Disneyklassieker die binnenkort een live-actionremake krijgt. De hoofdrol in die film is natuurlijk weggelegd voor Ariël, de kleine zeemeermin. Voor die rol heeft Disney nu de geknipte actrice gevonden. Al is niet iedereen fan.

Wie denkt aan The Little Mermaid denkt natuurlijk meteen aan Ariël, de roodharige zeemeermin die haar haren kamt met een vork. Maar in de live-actionremake van de Disneyklassieker zal Ariël er toch niet helemaal zo uitzien als in de animatiefilm. En daar zijn heel wat mensen het niet eens mee.

Halle Bailey

https://twitter.com/chloexhalle/status/1146509551497170944

De eer om Ariël te spelen is weggelegd voor de 19-jarige zangeres Halle Bailey. Samen met haar zus Chloe vormt zijn het R&B-duo Chloe x Halle. Halle is zelf apetrots en deelde alvast foto op Twitter van Ariël in een Halle-jasje met de very Disney boodschap “Dream come true“.

Ariël zal in de live-actionremake dus gespeeld worden door een zwarte actrice en dat valt niet bij iedereen in goede aarde. Meteen kwamen er reacties van mensen die vinden dat Ariël gespeeld moet worden door een blanke actrice met rood haar. Daarbij wordt de term ‘blackwashing‘ gebruikt. Dit verwijst naar het tegengestelde van ‘whitewashing‘, waarbij blanke acteurs gebruikt worden om rollen te spelen van zwarte personages. Volgens de kritische stemmen gaat het hier dus om hetzelfde fenomeen in de andere richting.

Steun

Maar er zijn ook positieve stemmen. Die komen van niemand minder dan Halle Berry. De actrice feliciteerde haar naamgenote op Twitter met de boodschap: “Voor het geval dat je een herinnering nodig had … Halle’s krijgen het voor elkaar. Proficiat Halle Bailey, met deze geweldige kans, we kunnen niet wachten om te zien wat je doet!” Halle Bailey reageerde op haar beurt op deze boodschap met “Dit betekent de wereld voor me. Blij dat ik m’n naam deel met jou. Veel liefde!”

En ook Beyoncé is een bekende fan van Halle Bailey. Zij ontdekte de zusjes Bailey toen ze een cover postten van haar nummer Pretty Hurts. Nadat Beyoncé deze cover ontdekte, nodigde ze de zusjes uit om het voorprogramma te verzorgen van haar wereldtournee ‘Lemonade’. Dat betekende de doorbraak voor de zusjes Bailey en werkte er dus ook aan mee dat Halle nu deze geweldige kans krijgt om te schitteren in een Disneyklassieker.

Ook regisseur Rob Marshall staat volledig achter zijn keuze. “Na een lange zoektocht was het overduidelijk dat Halle over de uitzonderlijke combinatie van geest, hart, jeugd, onschuld en inhoud beschikt – plus een geweldige zangstem. Alle kwaliteiten dus die nodig zijn om deze iconische rol te spelen.”

Wanneer de film in de zalen komt, is nog niet geweten. Maar de productie zou van start gaan in begin 2020.

Meer
Lees meer...