Disney maakt vervolg op live-action ‘Aladdin’

De eerste live-actionverfilming van de Disney-film Aladdin krijgt een sequel. De eerste film bracht meer dan één miljard euro op, en is daarmee een van de populairste live-actionfilms van Disney. Een vervolg is dan ook geen slechte zet. De makers proberen voor deze sequel dezelfde acteurs uit de eerste film te strikken.

Na het oorverdovende succes van de eerste Aladdin, werd het snel duidelijk dat het publiek meer wou. De makers van Aladdin zijn daarom bezig aan een vervolg. Dat schrijft de Amerikaanse entertainmentwebsite Variety. Schrijvers John Gatins en Andrea Berloff zitten in een vroege productie van het script, en producers van de eerste film, Dan Lin en Jonathan Eirich, zouden terugkeren.

Groot succes

Aladdin komt met sequel
Disney

De eerste live-actionremake was pas de vierde live-actionfilm van Disney die de opbrengst van een miljard euro overschreed. Daarmee komt hij in het lijstje naast The Lion King, Beauty and the Beast en Alice in Wonderland. Door dat immense succes wist de productie dat een tweede film geen slecht plan was. Daarom gingen ze lang op zoek naar een aanpak die zou aanslaan, en lieten ze verschillende schrijvers ideeën voorleggen. De keuze is uiteindelijk gevallen op schrijvers John Gatins en Andrea Berloff. Gatins ontving eerder al een Oscarnominatie voor zijn werk bij de film Flight.

De originele animatiefilm uit 1992 kreeg zelf ook twee sequels, maar toch zou deze volledig anders zijn. De film zal ook een bioscooprelease krijgen, en niet zoals de live-actionremake van Lilo & Stitch meteen op Disney+ verschijnen.

Dezelfde cast?

Ook voor de sequel hopen de makers de originele cast van de eerste Aladdin te kunnen strikken. Het trio Mena Messoud, Will Smith en Naomi Scott bleek tijdens de promo van de vorige film al een goede chemie te hebben, en die chemie zouden de makers graag zien terugkeren. De acteurs zijn nog niet benaderd, want daarvoor moet het script eerst volledig af zijn. Wij hopen alleszins op een nieuwe knaller à la Speechless.

Meer
Lees meer...