‘Lilo & Stitch’ is volgende Disney-film die een live-action remake krijgt

‘Lilo & Stitch’ komt terug! De Disney-film krijgt, net zoals vele andere films voor hem, een live-action remake. Wanneer de film precies in de zalen komt, is nog niet geweten, maar we zullen waarschijnlijk nog wel enkele jaren geduld moeten hebben. 

Disney brengt tegenwoordig de ene na de andere live-action remake uit en deze keer is het de beurt aan een ietwat vreemde eend in de bijt. Er komt namelijk een live-action film van Lilo & Stitch, waarbij wij ons toch vooral vragen stellen bij de live-action versie van de blauwe alien Stitch.

Lilo & Stitch

De originele film van Lilo & Stitch kwam uit in 2002. De film gaat over een Hawaïaans meisje, Lilo, dat een “hond” adopteert uit het asiel, maar al snel blijkt die hond geen hond te zijn, maar een buitenaards wezentje dat gemaakt is om een moordmachine te worden. Maar dankzij Lilo leert hij de schoonheid van het leven en het belang van familie.

De live-action film zal gemaakt worden door Dan Lin en Jonathan Eirich. Deze twee zijn op dit moment bezig met de live-action film van Aladdin. Het script zal geleverd worden door Mike Van Waes.

Live-action in de lift

De live-action film van Lilo & Stitch wordt de zoveelste in een lange reeks live-action remakes die Disney al gemaakt heeft of waaraan ze aan het werken zijn. Zo kwamen eerder al Malificent (2014), Cinderella (2015), The Jungle Book (2016), Alice Through the Looking Glass (2016), Beauty and the Beast (2017) en Christopher Robin (2018) uit.

Op dit moment zijn er ook verschillende live-action films in productie. De film The Nutcracker and the Four Realms, een live-action film van Fantasia, komt op 2 november in de zalen. Volgend jaar volgen Dumbo, Aladdin, The Lion King (mét Beyoncé en Donald Glover/Childish Gambino) en Lady and the Tramp. De live-action remakes van Mulan en Malificent II worden op dit moment gefilmd en worden verwacht in 2020.

Meer
Lees meer...