De ‘Lizzie McGuire’-reboot in gevaar door problemen met Disney

Een tijdje geleden dropte actrice Hilary Duff leuk nieuws. Er zou een reboot komen van de populaire Disney-reeks Lizzie McGuire. De productie daarvan was ondertussen al begonnen, en er zouden al twee afleveringen zijn opgenomen. Toch beslist Disney nu om de opnames on hold te zetten.

Iedereen was er klaar voor. De terugkeer van Lizzie McGuire. Actrice Hilary Duff liet vorig jaar weten dat ze terug in de rol van Lizzie zou kruipen in een reboot van de serie. Die nieuwe reeks zou exclusief op Disney+ te zien zijn, maar nu beslist Disney om toch afstand te nemen van de productie omwille van meningsverschillen met de originele makers.

Ontslag

De reboot van de serie zou vooral focussen op een ondertussen 30-jarige Lizzie McGuire die na al die jaren in New York woont. De eerste twee afleveringen werden gemaakt door de originele showrunner Terri Minsky, maar die werd na het opnemen van die afleveringen door Disney ontslagen. Nadien viel de productie plat, en begon de onduidelijkheid.

Minsky is ontslagen door een aantal onenigheden met Disney. Terwijl de originele showrunner het verhaal van de serie mee wou laten opgroeien met de kijkers, wou Disney dat niet. Het bedrijf wou de focus op het jongere publiek behouden. In een interview met de entertainmentwebsite Variety zei Terri Minksy het volgende: “Ik wil super graag dat de show er komt. Ideaal zou zijn als het naar Hulu verhuist, zodat we het kunnen maken zoals we van plan waren.”

https://www.instagram.com/p/B9DHWgtokET/

“Klinkt bekend”

De onzekerheid rond de reboot werd groter door het nieuws dat Disney+ afstand deed van de film Love, Simon omdat het niet familie-vriendelijk was. De film verhuisde uiteindelijk naar Hulu, een andere Amerikaanse streamingdienst. Actrice Hilary Duff deelde het nieuws op haar Instagram-stories met bijschrift “sounds familiar“. Dat kan betekenen dat de nieuwe Lizzie McGuire om dezelfde reden is stopgezet. Of de serie uiteindelijk nog te zien zal zijn op Disney+ of ook naar Hulu zal verhuizen, is nog onduidelijk. Wij hopen vooral dat het er uiteindelijk komt, waar dan ook!

Meer
Lees meer...