Disney brengt streamingdienst Hulu waarschijnlijk in 2021 naar Europa

Disney wil Hulu verder ontwikkelen. Na de release van streamingdienst Disney+ leken de plannen met Hulu even aan de kant geschoven te zijn, maar nu zijn ze terug. Disney wil Hulu in de loop van 2021 internationaal verspreiden.

De laatste maanden zet Disney alles in op hun streamingdienst Disney+. Toch blijven ze bezig met verschillende deals en het verkrijgen van de juiste vergunningen om Hulu internationaal uit te breiden. Dat zegt CEO Bob Iger in een artikel van technologiewebsite The Verge. Disney wil Hulu helemaal renoveren, wat onder andere al resulteerde in een ontslag van hun CEO Randy Freer.

Grote vraag

Disney+ is nog niet beschikbaar in de meeste Europese landen, maar toch hebben ze bijvoorbeeld bij onze Noorderburen wel al toegang tot de streamingdienst. Disney+ verspreidde een aantal maanden geleden al een prototype in een aantal landen, waaronder Nederland. Doordat de dienst daar al een tijdje beschikbaar is, is de vraag naar Hulu daar ook gegroeid. Dat komt doordat er veel content dat niet meteen geschikt is voor kinderen van Disney+ naar Hulu verschoven wordt.

Ondanks de plannen die Disney uit de doeken doet om Hulu in 2021 internationaal te lanceren, is er absoluut nog geen zekerheid. Met de komende releases van Disney+, blijft de uitbreiding van Hulu toch nog een beetje op de achterbank zitten. Maar wij kunnen alleszins vanaf de zomer al genieten van Disney+.

Meer
Lees meer...