‘Lizzie McGuire’ komt terug! Alles wat we al weten over de comeback

Lizzie McGuire is voor heel wat nillies kids & teens pure nostalgie. En die nostalgie zullen we binnenkort helemaal opnieuw kunnen beleven. Want Lizzie McGuire komt terug, samen met haar haarspeldjes én the one and only Hilary Duff.

Wie denkt aan de fashion uit de nillies ziet waarschijnlijk Lizzie McGuire voor zich. Het personage van Hilary Duff was zonder twijfel een van de meest iconische meisjes uit de nillies en het idool van veel jonge tieners. Ondertussen is Hilary, net als veel van haar fans, een jonge dertiger. Maar ze is haar personage nog niet ontgroeid. Want ze zal na 15 jaar opnieuw in de huid van Lizzie McGuire kruipen.

https://www.instagram.com/p/B1hig7Wjm3K/

Lizzie McGuire

Lizzie McGuire is een Disneyreeks, die verscheen tussen 2001 en 2004. Naast de twee seizoenen van de reeks is er ook een film uitgekomen. Die had de toepasselijke titel The Lizzie McGuire Movie en kwam uit in 2003.

Na de uitzending van de laatste aflevering van het tweede seizoen op 14 februari 2004 was het stil rond Lizzie, Miranda, Gordo en co. Tot nu, want 15 jaar later maakt Disney bekend dat er een revival komt van de reeks, met opnieuw Hilary Duff in de hoofdrol. De actrice maakte het nieuws zelf bekend op Instagram en is duidelijk laaiend enthousiast. “VERRASSING!”, zo klonk het. “Ik heb zo lang geprobeerd om mijn enthousiasme te verstoppen terwijl we hier al aan aan het werken waren. Ik ben meer dan gelukkig om weer thuis te zijn, terug met mijn meisje … en in haar dertigerjaren.” Ze maakte de boodschap af met de hashtags #BringBackButterflyClips #ThisIsWhatDreamsAreMadeOf en #LizzieForPresident.

Lizzie als dertiger

We weten dus al dat Hilary Duff terugkeert als Lizzie McGuire. En aangezien de actrice zelf 15 jaar ouder is geworden, moet Lizzie dat natuurlijk ook zijn. We gaan Lizzie McGuire dus terugzien als een dertiger, waarbij wij ons natuurlijk één grote vraag stellen: Is ze nog steeds samen met Gordo?

De reeks zal opnieuw gemaakt worden door Terri Minsky die ook de originele reeks voor haar rekening nam. Zij werkte in het verleden ook mee aan Sex and the City en The Carrie Diaries.

Disney+

Wanneer de reeks zal verschijnen is nog niet duidelijk. Maar we weten wel al waar. Want de revival van Lizzie McGuire zal te zien zijn op de nieuwe streamingdienst Disney+. Daarmee wil Disney de concurrentie aangaan met Netflix en zo’n nostalgische topper als Lizzie McGuire zal zeker heel wat fans kunnen overhalen om de 6,99 dollar (6,27 euro) die Disney+ zal kosten, neer te tellen.

Voor 12,99 dollar (11,66 euro) kan je, in de Verenigde Staten althans, ook sportzender ESPN+ en Hulu (The Handmaid’s Tale, Veronica Mars, …) toevoegen aan je Disney+-abonnement. Wanneer Disney+ in ons land gelanceerd wordt en hoeveel je maandelijks zal moeten betalen, is nog niet duidelijk. Disney heeft wel al bevestigd dat Disney+ in 2020 overal beschikbaar zou moeten zijn.

Meer
Lees meer...