‘Bambi’ wordt volgende Disneyfilm die live-action remake krijgt

Disney is duidelijk fan van de live-actionfilms. Want er zit alweer een nieuwe film aan te komen. Bambi, een van de grote klassiekers van Disney, wordt in een nieuw jasje gegoten. Wanneer de film in de zalen zal komen is nog niet geweten.

Binnenkort zullen we kunnen genieten van Bambi, Stampertje en Bloempje in een live-actionjasje. Bambi wordt namelijk de zoveelste film in het rijtje van Disneyfilms die een live-action remake krijgt.

Bambi

De originele film van Bambi was nog maar de vijfde langspeelfilm van Walt Disney. Bambi verscheen namelijk al in 1942 in de zalen. En we moeten natuurlijk niemand vertellen dat het een enorm succes werd. Tot op heden kijken kinderen met veel plezier naar het jonge hertje en zijn vrienden.

Bambi kreeg al eens een vervolg in 2006 met Bambi II. Maar nu keert Disney dus terug naar het oude verhaal, maar dan in een nieuw jasje. De film zal geschreven worden door Geneva Robertson-Dworet, die eerder al Captain Marvel maakte en Lindsey Beer die de Netflixfilm Sierra Burgess Is a Loser schreef. Chris en Paul Weitz nemen de producing voor hun rekening.

The Lion King en The Jungle Book

Disney heeft natuurlijk al een hele waslijn aan live-action remakes. Maar Bambi wordt de volgende in de reeks “live-actionfilms met dieren”. Zo zullen de technieken gebruikt worden die eerder gebruikt werden voor de remakes van The Jungle Book en vorig jaar nog The Lion King.

We zullen dus geen échte acteurs krijgen, maar wel dieren die met behulp van CGI een stem, emoties en een persoonlijkheid krijgen. Wij kijken alvast uit naar de film, BEHALVE naar de scène waarin Bambi’s mama sterft. #jeugdtrauma

Live-actionfilms

Er staan nog heel wat live-actionfilms op de planning van Disney. Zo zal later dit jaar Mulan (zonder Mushu) in de zalen komen. In 2021 volgt de live-action prequel van 101 Dalmatiërs. Deze zal Cruella heten en vooral ingaan op het leven van de kwaadaardige bontliefhebster Cruella De Vil, vertolkt door Emma Stone.

Daarnaast zullen ook de absolute klassiekers The Little Mermaid, Pinokkio en Sneeuwwitje een live-action remake krijgen. Net zoals Peter Pan, Lilo & Stitch en De Klokkenluider van de Notre Dame. Er zitten dus nog mooie jaren aan te komen voor Disneyfans.

Meer
Lees meer...