‘The Little Mermaid’ heeft Prince Eric gevonden en het is niet Harry Styles

De live-action remake van The Little Mermaid was al lang op zoek naar de geknipte acteur voor de rol van Prince Eric. Daarbij kwam de naam van Harry Styles, tot groot jolijt van zijn vele fans, vaak terug. Maar de zanger/acteur bevestigde al snel dat hij niet in de huid van de prins met een zwak voor zeemeerminnen zou kruipen. Ondertussen heeft Disney wel z’n prins gevonden en de keuze is gevallen op Jonah Hauer-King.

Sorry fans van Harry Styles, maar hij wordt écht niet Prince Eric. Disney heeft, na een lange zoektocht dan toch z’n Prince Eric gevonden. De prins die verliefd wordt op een meisje dat die niet eens tegen hem kan praten, zal gespeeld worden door de minder bekende acteur Jonah Hauer-King. Die z’n naam en z’n looks alvast meeheeft voor de royale rol.

Jonah Hauer-King

Jonah Hauer-King is een Britse acteur die eerder al in enkele films en series te zien was. Maar de rol van Prince Eric in The Little Mermaid wordt zonder twijfel z’n grootste rol tot nu toe. Hauer-King was onder andere al te zien in de reeksen Little Women en World on Fire. Maar ook in de films A Dog’s Way Home, Ashes in the Snow en The Song of Names speelde hij een rol.

Hoewel we graag Harry Styles hadden gezien als Prince Eric, moeten we ook eerlijk toegeven dat alles aan Jonah Hauer-King Prince Eric schreeuwt. En dan hebben we het niet enkel over zijn koninklijke naam. De Brit beschikt ook over het donkere haar, de felblauwe ogen en de Disneyprinswaardige kuiltjes in z’n wangen. Daarnaast heeft Jonah Hauer-King al meermaals bewezen dat hij ook een meer dan degelijke zangstem heeft, iets wat natuurlijk ook niet kan ontbreken bij een Disneyprins.

https://www.instagram.com/p/Byl5oj1ALjr/

The Little Mermaid

Met de vondst van Prince Eric heeft Disney nu de belangrijkste castleden voor de film verzameld. Halle Bailey zal de hoofdrol als zeemeermin Ariel voor haar rekening nemen. Javier Bardem zal King Triton spelen, de vader van Ariel. Ook slechterik Ursula heeft met Melissa McCarthy een gezicht. Tot slot zal de krab Sebastiaan de stem van Daveed Diggs krijgen.

De live-action remake van The Little Mermaid zal nog niet meteen in de zalen verschijnen. De opnames voor de film zullen namelijk pas in april 2020 van start gaan. Als alles dan vlot verloopt, kan de film in 2021 uitkomen. We hebben dus nog een kleine twee jaar de tijd om de liedjes uit The Little Mermaid nog eens op te frissen.

Meer
Lees meer...