3D-remake van eerste Pokémon-film met Mewtwo staat nu op Netflix: nostalgie in HD

De remake van de eerste Pokémon-filmPokémon: Mewtwo Strikes Back – Evolution, staat op Netflix. Alle belangrijke scènes uit de klassieker uit 1998 zijn in een ultramodern jasje gegoten en ons kinderhartje klopt sneller dan ooit. Pluspunt: anders dan bij Detective Pikachu zien de Pokémon er heerlijk onrealistisch uit, vergelijkbaar met de tekenfilmversies.

Netflix heeft een CGI-remake uitgebracht van de eerste Pokémon-film uit 1998 onder de naam Pokémon: Mewtwo Strikes Back – Evolution. In de film zien we hoe Ash en zijn vrienden met de wraakobsessies te maken krijgen van Mewtwo, de kwaadaardige kloon van de legendarische pokémon Mew.

Onrealistische Pokémon

Netflix

In de film zien we al onze favoriete personages, onder wie Ash, Pikachu, Team Rocket, Brock, Misty, Squirtle, Bulbasaur, Mewtwo, Blastoise, Psyduck en een heleboel klonen. Bij de film Detective Pikachu werden de pokémon erg realistisch afgebeeld, wat bij heel wat fans niet in de smaak viel. Dit keer kiest de Pokémon Company voor onrealistische, haast karikaturale Pokémon zoals we die kennen van de films en games. Wij klagen niet!

Pokémon, de film

Netflix

Als je nog even een reminder nodig hebt: in de film creëren wetenschappers een Pokémon uit het materiaal van de legendarische Mew. Het resultaat is Mewtwo, een Pokémon die razend is op de wetenschappers omdat ze voor God hebben gespeeld. Hij kampt met een soort identiteitscrisis en wil het liefst de mensheid uitroeien. Gelukkig steken Ash, Pikachu en hun vrienden daar een stokje voor.

Meer
Lees meer...