Left Right
scrollTop top

‘Rapunzel’ krijgt live-action remake


Tangled
© Disney

Disneyfilm Rapunzel krijgt een live-action remake. Het wordt een remake van de gemoderniseerde versie van het sprookje dat in 2010 uitkwam onder de Engelse naam Tangled.

Disney is duidelijk fan van live-action remakes (of van het geld dat het in het laatje brengt), want na The Jungle Book, The Lion King en Aladdin, zal ook Rapunzel een live-action remake krijgen.

Rapunzel

Iedereen kent het sprookje van Rapunzel wel. De prinses met haar meterslange haar zat opgesloten in een toren tot er op een dag een prins haar kwam redden door langs haar haar naar boven te klauteren. Disney nam het sprookje tien jaar geleden al eens onder handen.

Onder de naam Tangled (in het Nederlands nog steeds Rapunzel) stak Disney het sprookje in een nieuw jasje. Rapunzel werd stoerder, de prins werd een dief en de prinses kreeg een kameleon als sidekick. Tangled werd een groot succes voor Disney en kan gezien worden als de voorloper voor de razend populaire Frozen-films.

Live-action Rapunzel

We weten dus dat er een live-action film komt van Rapunzel. Maar verder weten we er nog niet zo veel van. Zo is er ook niet geweten of de film meer het originele verhaal zal volgen of eerder dat van Tangled.

Wel weten we dat Ashleigh Powell het script voor haar rekening zal nemen. Zij was onlangs nog verantwoordelijk voor de Disneyfilm The Nutcracker and the Four Realms.

Komende live-action remakes

Rapunzel is lang niet de enige live-action remake die nog op de agenda van Disney staat. Zo komt later dit jaar Mulan in de zalen, van die film weten we al dat hij grotendeels zal afwijken van de tekenfilm en zo realistischer zal zijn.

Daarnaast staan Cruella, The Little Mermaid, Snow White and the Seven Dwarfs, Peter Pan & Wendy, Lilo & Stitch, The Hunchback of Notre Dame, Bambi en Pinocchio nog op de planning. Voor al deze films is er nog geen releasedatum bekend. Maar Disneyfans hebben alvast heel wat om naar uit te kijken.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…