Oorlogsfilm ‘Ruin’ met Matthias Schoenaerts en Margot Robbie gaat wel degelijk door: wat we nu al weten

De onheilspellende geruchten kloppen niet: Ruin, de oorlogsfilm met Matthias Schoenaerts en Margot Robbie in de hoofdrol, komt er wel degelijk. Twee jaar geleden werd al aangekondigd dat de film in productie is, maar daarna was het enige tijd stil rond het project. Tot nu, want regisseur Justin Kurzel laat weten dat er nog steeds gesleuteld wordt aan de film. Meer nog: op dit moment worden zelfs de laatste aanpassingen aan het scenario doorgevoerd.

EPA

Goed nieuws voor fans van Matthias Schoenaerts en filmliefhebbers in het algemeen, want er komt weer een nieuwe Hollywoodproductie aan met de Belg in de hoofdrol.

Ook zijn tegenspeelster in Ruin is niet de eerste de beste. Zo deed Margot Robbie al heel wat monden openvallen met haar acteerprestaties in onder meer Suicide Squad, Birds of Prey en The Wolf Of Wall Street.

(Sundance-nominatie Divino Amor staat op Proximus: Braziliaanse drama uit 2027.)

Eerste keuze van Margot Robbie

Universal

Het was trouwens Margot Robbie die Matthias Schoenaerts helemaal bovenaan op haar bucketlist staan had als ideale tegenspeler. “Met hem wil ik écht eens samenwerken”, zei ze in 2018 al voor de ogen van de wereldpers.

Momenteel kan er vanwege de coronacrisis natuurlijk niet gefilmd worden, maar regisseur Kurzel beweert wel dat er momenteel aan het scenario wordt gewerkt. Dat zegt hij in een interview met de Amerikaanse nieuwswebsite The Playlist.

(53-jarige acteur Irrfan Khan overleden.)

Nazi-kapitein mét geweten

In Ruin speelt Matthias Schoenaerts een nazi-kapitein die eigenlijk het hart op de juiste plaats heeft en het bloeddorstige regime van Hitler van binnenuit onderuit wil halen. Hij keert zich tegen zijn eigen soldaten en werkt nauw samen met een vrouw die wist te ontsnappen uit een nazi-concentratiekamp, gespeeld door Robbie. De namen van de personages zijn tot nu toe nog niet bekend.

Wanneer de film zal verschijnen is, opnieuw vanwege de lockdown, nog niet duidelijk. Het lijkt hoe dan ook uitgesloten dat Ruin dit jaar nog in de zalen te zien zal zijn.

Verder is Kurzel op dit moment nog aan het werken aan twee televisieseries: Shantaram met Charlie Hunnam voor Apple TV+ en The Narrow Road to the Deep North naar de gelijknamige roman van Richard Flannagan.

Rising star in Hollywood

Dat Matthias Schoenaerts het de jongste tijd aan het maken is als topacteur in Hollywood is een understatement. Een overzicht van zijn recente activiteiten:

  • In februari was hij nog te zien in A Hidden Life van topregisseur Terrence Malick.
  • Ook zal Schoenaerts binnenkort te zien zijn in de dramafilm The Last Planet, eveneens met de regie en het scenario van de hand van Terrence Malick. Schoenaerts zou daarin passages uit het leven van Jezus verbeelden, maar dan wel op een eigenzinnige manier.
  • Over de hele wereld werd Schoenaerts beroemd met zijn hoofdrol in The Mustang. De Belg vertolkt in deze film Roman Coleman, een veroordeelde die de kans krijgt om deel te nemen aan een rehabiliteringsprogramma waarin hij wilde paarden helpt te temmen. Schoenaerts werd voor zijn acteerprestaties genomineerd voor een Spirit Award voor ‘Beste mannelijke hoofdrol’.
  • Daarnaast was Schoenaerts eind vorig jaar te zien in de Netflix-film The Laundromat naast onder andere Meryl Streep, Antonio Banderas, David Schwimmer, Sharon Stone en Gary Oldman.

Dit zijn de 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...