Sundance-nominatie ‘Divino Amor’ staat op Proximus: Braziliaanse drama uit 2027

De Braziliaanse film Divino Amor kon door de coronacrisis geen fysieke première krijgen in ons land en is daarom vanaf nu integraal te bekijken via Proximus Pickx en Zed Vanuit Je Zetel. Divino Amor werd vorig jaar voor awards genomineerd op het Berlin International Film Festival, Sundance Film Festival en Film Fest Gent. De film stelt op een erg aangrijpende manier de hypocrisie van religieus fanatisme aan de kaak.

In Divino Amor misbruikt een zeer gelovige vrouw uit Brazilië haar job op de burgerlijke stand van de stad om koppels een echtscheiding uit het hoofd te praten. In afwachting van een teken van God, als beloning voor haar werk van naastenliefde, bevindt ze zich plots in een wel heel benarde situatie. Zo zit ze bij een sektarische groepering die niet vies is van overspel en religieuze onzin.

De film speelt zich af in het Brazilië van 2027. Hoofdrolfiguur Joana, vertolkt door actrice Dira Paes, laat de mensen die bij haar komen voor de papieren voor een echtscheiding, toe tot haar groepering, genaamd Divino Amor. Joana zelf is wanhopig, want ondanks haar vroom huwelijk slaagt ze er niet in om zwanger te raken … Of toch?

Regisseur van Neon Bull

Divino Amor is de derde langspeelfilm van regisseur Gabriel Mascaro, bekend van Neon Bull. Met deze controversiële, erotische, futuristische film wil hij zich op een intelligente manier kanten tegen het groeiende conservatisme in Brazilië. De film werd vertoond op het Sundance Festival in de World Cinema Dramatic Competition en in de Panorama-sectie op de 69e Berlinale.

Meer
Lees meer...